Για πρώτη φορά στην ιστορία του κινηματογράφου μια τουρκική ταινία τολμά να αποκαλύψει την ωμή πραγματικότητα των βίαιων επεισοδίων στην Κωνσταντινούπολη το 1955 κατά του Ελληνικού πληθυσμού της Πόλης. Η ταινία βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 30 Απριλίου. Το Σεπτέμβριο του 1955 βίαια γεγονότα ξέσπασαν στην Κωνσταντινούπολη. Εξαγριωμένοι και, όπως αποδείχτηκε, κατευθυνόμενοι Τούρκοι εθνικιστές εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον ελληνικών σπιτιών και καταστημάτων, τα κατέστρεψαν ολοσχερώς και τα λεηλάτησαν χωρίς κανέναν οίκτο. Φυσικά, η επίσημη τουρκική Ιστορία αποσιώπησε το γεγονός που χαράχθηκε, όμως ανεξίτηλα, στη μνήμη όσων έζησαν.

Σήμερα, 54 χρόνια αργότερα, μια τουρκική ταινία τολμά να αποκαλύψει όλες τις φρικαλεότητες εκείνου του φθινοπώρου, που αποτέλεσε την αρχή του τέλους για τον ελληνικό πληθυσμό της Πόλης. Το κάνει μάλιστα με τρόπο τόσο ρεαλιστικό που συγκλονίζει ακόμη και τους θεατές της γειτονικής χώρας, οι οποίοι έκπληκτοι από όσα έκαναν πολλοί από τους πατεράδες τους και τους παππούδες τους, συρρέουν στις κινηματογραφικές αίθουσες μαζικά, σαν ένα είδος συγγνώμης.

Η ταινία της Τομρίς Γκιριτλίογλου, με επίκεντρο τον έρωτα ενός Τούρκου και μιας Ελληνίδας έγινε ήδη θέμα πολλών άρθρων και πολλών εκπομπών, όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και στην Ελλάδα. Για την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας έχουν προσκληθεί να παραστούν όλοι οι βασικοί συντελεστές.