Γιατί ο πολιτισμός σήμερα βρίσκεται στον πυρήνα των στρατηγικών ανανέωσης των πόλεων, τόσο ως παράγοντας που κάνει πιο ελκυστικό το περιβάλλον όπου ζούμε όσο και ως μοχλός οικονομικής ανάπτυξης.

Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου το Γαλλικό Ινστιτούτο μας προσκαλεί στη συνάντηση Πλατό Media 3 / H δημιουργική πόλη (κύκλος «Ο λόγος στους δημιουργούς»).

Νέες χρήσεις, συνεργατικοί και δημιουργικοί χώροι

Άραγε η δημιουργική πόλη δεν αποτελεί πρωτίστως έναν συμμετοχικό χώρο; Πώς μπορούμε να ενθαρρύνουμε τη δημιουργία στηριζόμενοι στη λογική της ανοιχτής καινοτομίας, των συνεργατικών δράσεων όπου η γνώση που παράγεται είναι διαθέσιμη σε όλους;

Με τους:

Maud LeFloc’h | πολεοδόμος-σεναριογράφος, διευθύντρια και ιδρύτρια του οργανισμού pOlau

To pOlau –πόλος των αστικών τεχνών– επεμβαίνει από τη μια σαν εκκολαπτήριο ή και παραγωγός καλλιτεχνικών δράσεων σε σχέση με τη χωροταξία, από την άλλη με την ιδιότητά του πολεοδόμου με ειδικότητα στις πολιτιστικές στρατηγικές για εντολοδότες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Δημήτρης Αλεξάκης & Φωτεινή Μπάνου | Πολύχωρος KET

Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων λειτουργεί στην Κυψέλη από το 2013 ως χώρος για θεατρική δημιουργία, performanceart, συναυλίες, αναγνώσεις, προβολές ταινιών και βίντεο, σεμινάρια, πάντοτε με άξονα τη ζωή της γειτονιάς στην οποία εγκαταστάθηκε.

Ραφίκα Σαουίς | ηθοποιός, περφόρμερ και σκηνοθέτης

Το 2015 δημιούργησε την κολεκτίβα Zlap σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες. Τα δύο τελευταία χρόνια συνεργάστηκε επίσης με ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες και οικογένειες προσφύγων στη Λέσβο και την Αθήνα.

Συντονίζει η Τζένη Τσιροπούλου

Απευθείας μετάδοση με ταυτόχρονη μετάφραση στο www.ifg.gr και στο Twitter με το #IFGLIVE