Φέτος το Platforms Project με αφορμή τη πανδημία και τις συνολικές ματαιώσεις των εκδηλώσεων , δημιούργησε ένα διαδικτυακό  art fair, το Platforms Project Net.  Έδωσε με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία στο ευρύ φιλότεχνο κοινό, να έρθει σε επαφή με τα έργα και τους καλλιτέχνες των ομάδων, μέσα από μια ψηφιακή έκθεση για 15 μέρες, από τις 14 Μαΐου έως 31 Μαΐου 2020.

Στο Platforms Project NET 2020 παρουσιάστηκαν 63 πλατφόρμες-ομάδες καλλιτεχνών από 23 χώρες  και με περισσότερους από 800 καλλιτέχνες.

Στην διαδικτυακή έκθεση  παρουσιάστηκαν 778 έργα καλλιτεχνών  και 22 online περφόρμανς τις συμμετέχουσες ομάδες.

Το website του  Platforms Project NET 2020, την περίοδο από τις 14 Μαΐου έως 31 Μαΐου 2020,  επισκέφτηκαν περισσότεροι από 11500 μοναδικοί επισκέπτες, από περισσότερες από 80 χώρες και είδαν τις σελίδες του πάνω από 264.000 φορές την περίοδο της ψηφιακής έκθεσης. Στο κανάλι youtube του Platforms Project  έγιναν πάνω από 9.000 views.

Στο παράλληλο πρόγραμμα του Platforms Project NET 2020  OPEN STUDIOS, Εργαστήρια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών  ( 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 6ο, 9ο, 11ο και 12ο της Ζωγραφικής)  συμμετείχαν με  ένα πρόγραμμα με δράσεις και έργα φοιτητών.

Στο  εκπαιδευτικό πρόγραμμα KIDS LAB, παιδιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν το βίντεο  που σχεδιάστηκε από την εικαστικό και καθηγήτρια καλλιτεχνικών Ellen Rodenberg για παιδιά ηλικίας 4 έως 16 χρονών και να στείλουν τα έργα τους προς παρουσίαση.

Ταυτόχρονα το Platforms Project NET 2020 έδωσε τη δυνατότητα  στο κοινό να παρακολουθήσει online στα ελληνικά,  αγγλικά  και γαλλικά, ένα πολύπλευρο πρόγραμμα από 27 online ομιλίες και τρεις ημερίδες  πάνω σε θέματα που αφορούν την σύγχρονη τέχνη. Τα βίντεο των ομιλιών και των ζωντανών περφόρμανς θα παραμείνουν ως αρχείο στο website καθώς και το κανάλι τουyoutube του Platforms Project NET.

Μέχρι την επόμενη διοργάνωση της έκθεσης του Platforms Project, την άνοιξη του 2021, οι πλατφόρμες – ομάδες καλλιτεχνών που συμμετείχαν φέτος  θα εξακολουθήσουν να παρουσιάζουν ανά διαστήματα ζωντανές περφόρμανς, ομιλίες και δράσεις μέσω του Platforms Project Net.

Ευχαριστούμε για την συμβολή σας,  Άρτεμις Ποταμιάνου και Μιχάλης Αργυρού.


Διαβάστε επίσης:

Platforms Project NET 2020: Έρχεται η νέα διαδικτυακή έκδοση της εικαστικής διοργάνωσης


Κεντρική φωτογραφία θέματος: Μεταφραστές – Meta-phrastes | Alexander Voutsas Between calmness and serenity