Το 2014, ένα κοινοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης απέρριψε μια πρόταση να μετονομαστεί η γωνία Lower East Side της οδού Ludlow και της οδού Rivington -που έγινε διάσημη στο εξώφυλλο του θρυλικού «Paul’s Boutique»- σε “Beastie Boys Square”. Οκτώ χρόνια αργότερα, οι προσπάθειες στέφθηκαν με επιτυχία, καθώς μία ανανεωμένη πρόταση για την ονοματοδότηση εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης. Την μικρή γωνία των πολύβουων δρόμων της αμερικανικής μητρόπολης πλέον θα κοσμεί μια πινακίδα προς τιμήν του Michael «Mike D» Diamond, του Adam «Ad-Rock» Horovitz και του αείμνηστου Adam «MCA» Yauch, των τριών μελών που αποτελούσαν τους Beastie Boys και έκαναν την μικρή πλατεία σημείο αναφοράς για θαυμαστές της hip-hop σκηνής από κάθε σημείο της Γης.

«Όπως πολλοί από εμάς γνωρίζουμε, μόλις οι Beastie Boys εμφανίστηκαν στη σκηνή, άλλαξε πραγματικά το hip-hop», δήλωσε το μέλος του συμβουλίου Christopher Marte, σύμφωνα με το PIX11. «Το βλέπω ως μια γιορτή. Μια γιορτή για το Lower East Side, μια γιορτή για το hip-hop, και ειδικά μια γιορτή για την κοινότητά μας που οργανώνεται εδώ και πολύ καιρό για να κάνουμε αυτό το σχέδιο πραγματικότητα.»

Ο LeRoy McCarthy, ο οποίος πρωτοστάτησε στις προσπάθειες μετονομασίας, είχε δημιουργήσει στο παρελθόν μια τοιχογραφία για να τιμήσει την 25η επέτειο από την κυκλοφορία του «Paul’s Boutique», ενώ μία τοιχογραφία της καλλιτέχνιδας Danielle Mastrion επίσης κοσμεί το πολυφωτογραφημένο σημείο. Το 2013, ένα πάρκο στο Brooklyn Heights μετονομάστηκε επίσης σε Adam Yauch Park, ως φόρος τιμής στον εκλιπόντα μουσικό.

Το «Paul’s Boutique» κυκλοφόρησε στις 25 Ιουλίου του 1989 και, παρότι αρχικά δεν αποτέλεσε εμπορική επιτυχία, αναγνωρίστηκε ως ένα σημείο καμπής της σύγχρονης μουσικής, λόγω του καινοτόμου στιχουργικού ύφους του και του πολυεπίπεδου ήχου. Συχνά αποκαλείται ως «Sgt. Pepper του hip-hop» και «αριστούργημα», ενώ ο Chuck D των Public Enemy το είχε χαρακτηρίσει «βρώμικο μυστικό της μαύρης hip-hop κοινότητας», λόγω της υποβόσκουσας κόντρας μεταξύ των σχημάτων του χώρου. Οι Public Enemy έφεραν στοιχεία από την pop κουλτούρα στο ως τότε σκληρό ήχο του rap και πλέον το «Paul’s Boutique» συγκαταλέγεται σε πολλές από τις λίστες με τους 100 καλύτερους δίσκους όλων των εποχών.

Πηγή: pitchfork.com, wikipedia.com | Φωτογραφία: Phil Andelman