Από τις εκδόσεις Gema κυκλοφόρησε το εξαιρετικό μυθιστόρημα Πλανήτης Δίας του Λουίς Λαντέρο, ενός από τους μεγαλύτερους σύγχρονους συγγραφείς της ισπανόφωνης λογοτεχνίας.

Ανάλαφρο, ταχύτατο, με άφθονο χιούμορ, αλλά ταυτόχρονα σκοτεινό και τραγικό, το βιβλίο μας παρασύρει σε μια συναρπαστική πλοκή με χειμαρρώδη αφήγηση, χάρη στην τέχνη αυτού του λαμπρού παραμυθά.

Οι ζωές του Ντάμασο Μέντεθ και του Τομάς Μοντέχο κυλούν παράλληλα, χωρίς άλλη σχέση πέρα από μια υπόγεια ροή παραπλήσιων θεμάτων. Η ιστορία του Ντάμασο είναι η ιστορία ενός μίσους που έχει τις απαρχές του στην εφηβεία, όταν ένας συνομίληκός του νεαρός σφετερίζεται τη θέση του στον οικογενειακό παράδεισο και προκαλεί αντιπαράθεση και βίαιη ρήξη με τον πατέρα του, έναν άντρα που επιθυμεί να αντισταθμήσει την προσωπική του αποτυχία στη ζωή μέσα από τις επιτυχίες του γιου του. Από τότε, ο Ντάμασο αφιερώνει την ύπαρξή του στη συντήρηση του μίσους και του πάθους για εκδίκηση.

Ο Τομάς από την άλλη, καθηγητής και συγραφέας, μοναχικός νέος αφοσιωμένος στην αγάπη για το βιβλίο, μια μέρα γνωρίζει τον έρωτα, και μαζί την αταξία που θα αναστατώσει τη ζωή του. Ακροβατώντας μεταξύ κωμικού και τραγικού, οι δυο ήρωες πλάθουν με τον πηλό των παθών τους θεούς, δαίμονες, χάρτινους κόσμους, χτίζουν αυτό το φανταστικό εγώ που μας καθορίζει πιο βαθιά και αληθινά από τον πραγματικό εαυτό μας. Ώς τη στιγμή που, μέσα από πολλές περιπέτειες, τα πεπρωμένα του Ντάμασο και του Τομάς ενώνονται, οδηγώντας σε μια κοινή κατάληξη.

Ο Λουίς Λαντέρο γεννήθηκε το 1948 στο Αλβουρκέρκε, ένα χωριό της επαρχίας Μπαδαχόθ, στην  Εστεμαδούρα της Ισπανίας. Πτυχιούχος ισπανικής φιλολογίας του Κομπλούτειου Πανεπιστημίου της Μαδρίτης, σήμερα είναι καθηγητής λογοτεχνίας στη Δραματική Σχολή της Μαδρίτης. Μετά από το θεαματικό λογοτεχνικό ντεμπούτο του με το βιβλίο Παιχνίδια της ώριμης ηλικίας καθιερώνεται ως ένας, διεθνούς φήμης, σύγχρονους πεζογράφους, με μυθιστορήματα όπως τα Περιπλανώμενοι Ιππότες,Ο λαβύρινθος της αγάπης  και Ο κιθαρίστας.