Η καθηλωτική ιστορία μιας φιλίας που δοκιμάζεται από τη φωτιά, τα άγρια νερά και τη βία. Δυο φίλοι από το πανεπιστήμιο. Τους ενώνει η κοινή τους αγάπη για τα βουνά, τα βιβλία και το ψάρεμα. Ο Γουίν είναι ένας αγαθός γίγαντας, παιδί του Βερμόντ, που η μεγαλύτερη χαρά του είναι όταν τα πόδια του βρίσκονται μέσα στο νερό. Ο Τζακ είναι πιο σκληροτράχηλος, μεγαλωμένος σ’ ένα ράντσο στο Κολοράντο, όπου ο ύπνος κάτω απ’ τ’ αστέρια και το μαγείρεμα στη φωτιά είναι γι’ αυτόν φυσικά, σαν τον τρόπο που αναπνέει. Όταν αποφασίζουν να διασχίσουν με κανό τον ποταμό Μασκβά στο βόρειο Καναδά, έχουν στο μυαλό τους αργόσυρτες μέρες όπου θα κάνουν κουπί και θα μαζεύουν μύρτιλλα και ξάστερες νύχτες όπου θα διαβάζουν βιβλία τσέπης με γουέστερν. Αλλά μια δασική μεγαπυρκαγιά δίνει απρόσμενα μια αίσθηση κατεπείγοντος στο ταξίδι τους. Κι όταν ακούν έναν άντρα και μια γυναίκα να τσακώνονται μες στην ομίχλη, αποφασίζουν να τους προειδοποιήσουν για τη φωτιά. Αλλά δεν βρίσκουν τίποτα και κανέναν. Την άλλη μέρα εμφανίζεται στο ποτάμι ένας άντρας, κωπηλατώντας μόνος του. Άραγε είναι αυτός που είχαν ακούσει; Κι αν ναι, πού είναι η γυναίκα; Απ’ αυτή τη φορτισμένη αφετηρία, ο δεξιοτέχνης της αφήγησης Πίτερ Χέλερ ξεδιπλώνει μια ορμητική, συναρπαστική ιστορία απεγνωσμένης επιβίωσης στη φύση.

Πίτερ Χέλερ – Πληροφορίες για τον συγγραφέα

Ο Πίτερ Χέλερ (Peter Heller) γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε στο Βερμόντ και στο Νιου Χάμσαϊρ και είναι απόφοιτος του Εργαστηρίου Συγγραφέων της Αϊόβα. Έχει κάνει διάφορες δουλειές, οικοδόμος, δύτης, ξυλοκόπος, εκπαιδευτής καγιάκ, ψαράς κ.ά. Τα βιβλία του έχουν τιμηθεί με πολλά βραβεία, ενώ Ο Αστερισμός του σκύλου έχει μεταφραστεί σε είκοσι τέσσερις γλώσσες. Έχει γράψει επίσης τα μυθιστορήματα, The Painter, Celine, The Guide, The Last Ranger, καθώς και τα μη λογοτεχνικά Hell or High Water: Surviving Tibet’s Tsangpo River, The Whale Warriors: The Battle at the Bottom of the World to save the Planet’s Largest Mammals και Kook: What Surfing Taught Me About Love, Life, and Catching the Perfect Wave. Ζει στο Ντένβερ του Κολοράντο.

Από τις Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου θα κυκλοφορήσουν και τα υπόλοιπα μυθιστορήματά του – ήδη κυκλοφορεί «Ο αστερισμός του σκύλου».