Η Αναστασία Καρβελά με την τελευταία της δουλειά, που θα παρουσιάσει, συμπληρώνει έναν κύκλο, που άρχισε με την ενότητα «Πεπτωκότες Άγγελοι ή η “κατασκευή” της πραγματικότητας», συνεχίστηκε με την ενότητα «Παρούσες Απουσίες» και ολοκληρώνεται τώρα με το 3ο μέρος, που έχει τίτλο «Πίσω στη Φύση, την φύση μας».

« Η παγκοσμιοποίηση με τα θετικά και τα αρνητικά της, είναι εδώ και έχει αλλάξει τα πάντα στις ζωές μας, στις συνήθειές μας, στην καθημερινότητά μας. Τα άλματα της επιστήμης και της τεχνολογίας έχουν βελτιώσει θεαματικά τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων. Όλες αυτές οι αλλαγές μάς μαγεύουν και μας αιχμαλωτίζουν, μάς εντάσσουν στους ρυθμούς τους και μας κυριεύουν, όμως δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνθλίψουν τον συναισθηματικό μας κόσμο ».

Η ζωγράφος αποτυπώνει τους προβληματισμούς της και οπτικοποιεί τις βαθύτερες σκέψεις της σε δισδιάστατα πανό με ακρυλικά, αλλά κυρίως σε κατασκευές μεικτής τεχνικής , όπου κυριαρχεί το ξύλο, το μέταλλο και υλικά από την Φύση, με «Φ» κεφαλαίο.

Αναστασία Καρβελά

Η Αναστασία Καρβελά γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. με κατεύθυνση: Πολιτισμικές σπουδές και Ανθρώπινη Επικοινωνία. Έργα της βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Ατομικές εκθέσεις
2019 « Πίσω στη Φύση, την φύση μας», Gallery 7, Αθήνα
2014 «Παρούσες Απουσίες», Gallery 7, Αθήνα
2012 «Σε Δεύτερη Ανάγνωση», Διέλευσης, Πολυχώρος Πολιτισμού, Αθήνα
2010 «Πεπτωκότες Άγγελοι ή η “κατασκευή” της πραγματικότητας», Gallery 7, Αθήνα
2006 «ΩΣ έν τοίς άνω, ούτω και εν τοίς κάτω», Gallery 7, Αθήνα
2003 «Διαχωριστικές γραμμές», Opus 39 Gallery, Λευκωσία, Κύπρος
2000 «Άυλοι Κύκλοι», Gallery 7, Αθήνα1997 «Λαβύρινθος», Galerie Ursula Kopka, Ιωάννινα
1997 «Το Βήμα», Αίθουσα Τέχνης Κρεωνίδης, Αθήνα

Από το 1997 μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές-θεματικές εκθέσεις στην Ελλάδα & το εξωτερικό.