Η παιδική σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν παρουσιάζει το

πασίγνωστο παραμύθι του Κάρλο Κολόντι, «Πινόκιο», σε μια μουσική-θεατρική διασκευή για παιδιά, που υπογράφει η  Άνδρη Θεοδότου και σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Δεγαΐτη.
 

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιούνται από την Κυριακή 13 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή.

Η ιστορία του Πινόκιο αρχίζει όταν ο γέρος μαριονετίστας Τζεπέτο βρίσκει στο δρόμο του ένα κομμάτι ξύλο που κλαίει και γελάει. Τι περίεργο! Αποφασίζει να κατασκευάσει μια όμορφη μαριονέτα και να της δώσει το όνομα  Πινόκιο. Οι δύο τους δημιουργούν μια παράξενη οικογένεια και ο ξύλινος κούκλος μεγαλώνει με τον ίδιο τρόπο που θα μεγάλωνε και ένα πραγματικό παιδί! Μα ο Πινόκιο βρίσκει πως η ζωή δεν είναι καθόλου εύκολη. Αποφασίζει κρυφά να πουλήσει το αλφαβητάρι του για να παρακολουθήσει μια παράσταση με μαριονέτες, στο δρόμο του συναντά μια πονηρή αλεπού και έναν απατεώνα γάτο που του κλέβουν τα χρυσά νομίσματα και μέσα σ’ όλα αυτά,  πολλά πολλά ψέματα και μια μύτη που μεγαλώνει.

Στο τέλος καταλήγει σε ένα μαγικό τσίρκο, όπου μεταμορφώνεται σε γάϊδαρο. Νιώθει πως τώρα χάνει τον αγαπημένο του Τζεπέτο και ολόκληρος ο κόσμος γύρω του μοιάζει να καταρρέει. Η καλή του Νεραΐδα όμως – φύλακας άγγελός του – του δίνει μια ακόμα ευκαιρία και τον μεταμορφώνει σε αληθινό αγόρι!  

Σε αυτό το ταξίδι του μικρού μας ήρωα, σκηνικά και ηθοποιοί μεταμορφώνονται μαγικά, μαζί με τους ηθοποιούς σε κάθε σκηνή. Μέσα από το γνωστό γοητευτικό τρόπο αυτοσχεδιασμού που χαρακτηρίζει τις παραστάσεις για παιδιά στο Θέατρο Τέχνης, οι ηθοποιοί δημιουργούν με τα σώματα τους τα εργαλεία ενός εργαστηρίου μαριονέτας, ένα τσίρκο… ακόμα και την κοιλιά μιας φάλαινας! Στη μαγική εικόνα συμβάλλουν οι φωτισμοί, το θέατρο σκιών και τα στοιχεία της Κομέντια ντελ’ Αρτε που συνυπάρχουν στη φετινή παράσταση.

Συντελεστές:

Διασκευή: Άνδρη Θεοδότου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαΐτης
Σκηνικά-Κοστούμια: Πάρις Μέξης
Μουσική: Νίκος Τσέκος
Χορογραφία: Λία Τσολάκη
Φωτισμοί: Κωστής Καπελώνης

Παίζουν: Κώστας Βελέντζας, Δημήτρης Δεγαΐτης,  Άνδρη Θεοδότου, Σαμψών Φύτρος, Σταύρος Σβήγκος, Γεράσιμος Σκαφίδας