Μετά από τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, αλλά και το ενδιαφέρον της καλλιτεχνικής κοινότητας της πόλης το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κ.Μ.Σ.Τ., σε συνεργασία με την εικαστικό Τέτα Μακρή, προγραμματίζει το τέταρτο στη σειρά εργαστήριο Pictor, με θεματική αυτή τη φορά Ζωγραφική κατά λέξη.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στο θέμα του Pictor 4, o καλλιτέχνης προσφεύγει στη γλώσσα για να μοιραστεί ιδέες και συγκίνηση που περιέχονται στο εικαστικό ιδίωμα του ομοτέχνου του.

Αναζητά τις λέξεις που θα του επιτρέψουν να εντοπίσει τον πυρήνα και να αθροίσει τα μέρη αυτού που συχνά με άμεσο τρόπο έχει γνωρίσει ως όλον. Με τη διακριτική «απουσία» ιστορικών και κριτικών της τέχνης, εικαστικοί καλλιτέχνες μιλούν για το έργο άλλων καλλιτεχνών.

Προκειμένου να καταρτισθεί το πρόγραμμα, το ΚΣΤΘ δέχεται προτάσεις καλλιτεχνών, που θα τους ενδιέφερε να συμμετέχουν, μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2010 στο email: info@cact.gr.

Οι προτάσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν στοιχεία για το έργο και τον καλλιτέχνη που θα τους απασχολήσει, καθώς και επαρκή αναφορά στον άξονα της προσέγγισης. Η διάρκεια των παρουσιάσεων (με ή χωρίς οπτικό υλικό) δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 20 λεπτά.

Συντονισμός: Δόμνα Γούναρη, Επιμελήτρια Κ.Σ.Τ.Θ. Μια πρόταση της Τέτας Μακρή.