Το Pianorak είναι ένα άλμπουμ βασισμένο εξ᾽ολοκλήρου στο κλασικό πιάνο. Βασική έμπνευση για το άλμπουμ ήταν ένα φθινοπωρινό ταξίδι με τρένο στη βροχερή κεντρική και ανατολική Ευρώπη τον Σεπτέμβρη του 2019. Με αφετηρία τη Βουλγαρία και τελικό προορισμό την Πολωνία, με πολλές ενδιάμεσες στάσεις σε διάφορες χώρες, το ταξίδι αυτό αποτυπώθηκε μουσικά από τον Lumiere σε έξι κομμάτια που αντιστοιχούν σε έξι πόλεις του ταξιδιού, πόλεις που πολλές φορές έμοιαζαν σαν να είναι παραλλαγές η μία της άλλης.

Σημείωση: Η λέξη anorak, στην Αγγλική αργκό, χρησιμοποιείται και για να περιγράψει τους ανθρώπους που περνούν ώρες παρατηρώντας τρένα (trainspotters).

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε το καλοκαίρι του 2021 στο Artracks Studio στην Αθήνα ενώ η μίξη και το mastering έγινε από τον Jacob Pavek στην Minessota (USA).

Ο Θανάσης Χριστοδούλου γράφει μουσική από την εφηβεία του. Το πρώτο του συγκρότημα, Serpentine, είχε κερδίσει την αναγνώριση ως ένα από τα κορυφαία indie rock συγκροτήματα της δεκαετίας του ’00 στην Ελλάδα, με συναυλίες στους μεγαλύτερους live χώρους στην Ελλάδα. Άρχισε να συνθέτει οργανική μουσική το 2015 υπό το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Lumiere. Έχει συνεργαστεί με τζαζ, ποπ και κλασικούς μουσικούς και videographers για μια σειρά από μουσικά albums και videos που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια και τα οποία έχουν λάβει εξαιρετικές κριτικές.