Παράδοξο ίσως, αλλά διαβάζοντας τα διηγήματα που φτιάχνει ο Βασίλης Μπαρούτης έχεις την αίσθηση μιας μουσικής κλίμακας που σε κυριεύει και σε παρασύρει στον ρυθμό της. Όχι, δεν υπάρχουν ιδιαίτερες θεματικές αναφορές στη μουσική μέσα στις σελίδες τους. Κι όμως, οι λέξεις τους μοιάζει να συντροφεύονται από  μια ηχητική υπόκρουση γνώριμη. Σαν να μπήκες σε κάποιο μπαράκι και να ελευθερώνεις τη σκέψη σου πίνοντας μία μία τις ιστορίες του βιβλίου. – Διώνη Δημητριάδου, Κριτικός λογοτεχνίας

Βιογραφικό

Ο Βασίλης Μπαρούτης γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στη Χαλκίδα. Πέρασε κάμποσα καλοκαίρια στη Θάσο λόγω καταγωγής και φοίτησε στην Καβάλα, οικονομικά στα ΤΕΙ. Η αγάπη του για τη ροκ μουσική τον σύστησε στην γραφή μέσα από στίχους τραγουδιών. Μετά το πέρας των σπουδών μεθοδευμένα οι συγκυρίες τον έφεραν στην Αθήνα όπου ζει πλέον μόνιμα. Το 2016 πήρε πρώτο βραβείο σε λογοτεχνικό διαγωνισμό της Unesco για το διήγημα του «Μετά την επιστροφή του βασιλιά».

Γραπτά του δημοσιεύονται κατά καιρούς σε έντυπα και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά. Είναι μέλος της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς. Το «Piano Forte», συλλογή διηγημάτων, είναι το δεύτερο βιβλίο του με διηγήματα μετά τα «Ηχολόγια».