Την έκθεση «PHYSIS 2013 – Crisis and Creativity» παρουσιάζει από τις 5 έως τις 28 Αυγούστου 2014 στο Γενί Τζαμί, η Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.

Φιλοξενούνται έργα 23 φοιτητών από τις σχολές Καλών Τεχνών της Φλώρινας, της Θεσσαλονίκης, και της Αθήνας, εμπνευσμένα από τη φύση, την ιστορία και τη μυθολογία.

Η συγκεκριμένη  έκθεση είναι πρωτοβουλία της εταιρίας Vereinigung für Genreverbindente Kunstprojekte e.V. και των συμβούλων πολιτισμού ARTS etc. Intercultural Dialogues, που έχουν έδρα στο Βερολίνο και είναι ενταγμένη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Νεολαία σε δράση».

Το πρόγραμμα Physis ξεκίνησε το 2012 από την Ασίζη με 18 Ιταλούς, Γερμανούς και Ελληνες φοιτητές από πανεπιστήμια τέχνης, που παρουσίασαν τη δουλειά τους σε εκθέσεις στο Βερολίνο.

Το 2013 συναντήθηκαν για τρεις εβδομάδες, 76 φοιτητές από  τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Βρετανία, το Ισραήλ, την Ιταλία, την Κίνα, την Κολομβία, την Κορέα και την Ελλάδα στην Καστανιά Ημαθίας και ασχολήθηκαν με τον μύθο της αρπαγής της Περσεφόνης, εμπνεόμενοι από την μυθολογία της περιοχής και το φυσικό περιβάλλον. Τα έργα τους παρουσιάστηκαν σε εικαστικές εκθέσεις στη Βέροια (Παλαιά Δικαστήρια Αρχοντικό Σαράφογλου, Μεντρεσέ Τζαμί), ρεσιτάλ μουσικής και σύνχρονος χορός (Αντωνιάδειος Στέγη γραμμάτων και Τεχνών Βεροίας),στην Αθήνα (Ινστιτούτο Goethe), στην Ασίζη (Μίνι γκαλερί) και  στην Τρίερ (εκθεσιακοί χώροι  της τράπεζας Sparkasse).

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του προγράμματος, τα έργα των Ελλήνων φοιτητών παρουσιάζονται αυτόν τον καιρό στη Θεσσαλονίκη. Την έκθεση στο Γενί Τζαμί επιμελήθηκαν ο Ελευθέριος Οικονόμου, ARTS etc. Intercultural Dialogues U.G. και η Αντρέ Κόνραντ Vereinigung für Genreverbindente Kunstprojekte e.V.