Οι νικητές που κέρδισαν τα βραβεία που προσφέρει το Photometria Awards 2022 σε συνεργασία με την OM Digital Solutions είναι:

1. Daria Tsygankova, “The dark knight”
Κερδίζει το πρώτο βραβείο, μία OLYMPUS E-M10 III Silver + EZ-M1442 EZ, χορηγία της OM Digital Solutions

2. Άκης Πασαλίδης, “Άτιτλο”
Κερδίζει το δεύτερο βραβείο, φωτογραφικά βιβλία αξίας 150 €

3. Noemi Comi, “Deathfest”
Κερδίζει το τρίτο βραβείο, μία φωτογραφική τσάντα CULLMANN SYDNEY pro Maxima 425+ black, camera bag, μία χορηγία της OM Digital Solutions

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους συμμετέχοντες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας, καθώς και τους χορηγούς μας για την υποστήριξη και αυτή τη χρονιά, των οποίων η βοήθεια και η συνέχεια της συνεργασίας μας είναι πολύτιμη.

Επιπροσθέτως, ένας από τους τρεις διακριθέντες αποκτά την ευκαιρία να συμμετέχει στην επόμενη διοργάνωση με ατομική έκθεση

Λίγα λόγια για τον κριτή του Photometria Awards 2022

Ο Martin Parr είναι ένας από τους πιο γνωστούς φωτογράφους ντοκουμέντου της γενιάς του. Με περισσότερα από 100 βιβλία δικής του έκδοσης και άλλα 30 επί την επιμέλειά του, η φωτογραφική του κληρονομιά έχει ήδη εδραιωθεί.

Ο Parr ενεργεί επίσης ως επιμελητής και συντάκτης. Έχει επιμεληθεί δύο φεστιβάλ φωτογραφίας, το Arles το 2004 και το Brighton Biennial το 2010. Πιο πρόσφατα, επιμελήθηκε την έκθεση Barbican, Strange and Familiar. Είναι μέλος του πρακτορείου Magnum από το 1994 και ήταν Πρόεδρος από το 2013 έως το 2017. Το 2013 ο Parr διορίστηκε καθηγητής φωτογραφίας στο Πανεπιστήμιο του Ulster.

Το έργο του Parr έχει συλλεχθεί από πολλά σημαντικά μουσεία, όπως το Tate, το Pompidou και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη.

Ο Martin Parr ίδρυσε το Ίδρυμα Martin Parr το 2017.