Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας παρουσιάζει, για πρώτη φορά το Photo Voices στην «Τεχνόπολις» του δήμου Αθηναίων την Κυριακή 21 Οκτωβρίου το Photo Voices. Με γενικό μότο “We Speak Photography” και την πεποίθηση ότι οι εμπνευσμένες φωνές πρέπει να μιλούν και να ακούγονται ειδικά σε καιρούς αβεβαιότητας, 8 καταξιωμένες προσωπικότητες από διαφορετικές χώρες, με κοινή γλώσσα τη φωτογραφία θα μοιραστούν, μέσα από μία σειρά ομιλιών και παρουσιάσεων, εμπειρίες, προβληματισμούς και ιδέες, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ταυτότητα και τον ρόλο που διαδραματίζει η φωτογραφική τέχνη στη σύγχρονη κοινωνία.

Οι ομιλίες αυτές, με τη μορφή περιεκτικών παρουσιάσεων διάρκειας 30 λεπτών επιδιώκουν να αποτελέσουν μια πλατφόρμα δικτύωσης, δημιουργικότητας, έμπνευσης και ανταλλαγής ιδεών, συνθέτοντας ένα ολοήμερο πρόγραμμα. Το Photo Voices θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του κεντρικού προγράμματος του Athens Photo Festival 2012.

Ομιλητές: Κωστής Αντωνιάδης (GR), Stefano De Luigi (IT), William Ewing (CA), Anders Petersen (SE), Λευτέρης Πιταράκης (GR), Christian Vium (DK), Ester Vonplon (CH), Sascha Weidner (DE)

Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά.