Ο κιθαρίστας των Roxy Music, Φιλ Μανζανέρα (Phil Manzanera), ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει τα απομνημονεύματά του, «Revolución to Roxy», από τον Wordzworth Publishing στις 22 Μαρτίου.

Εκτός από την εντυπωσιακή μουσική καριέρα του Μανζανέρα, την art rock των Roxy Music, τη progressive rock των Quiet Sun και 801 και το έργο του με τους Pink Floyd, το βιβλίο «Revolución to Roxy» εξερευνά επίσης την ιστορία του μουσικού, από την εκδίωξη των Σεφαραδιτών Εβραίων από την Ισπανία το 1492, έως την επανάσταση του 1959 στην Κούβα και την ανακάλυψη ενός παππού του, καλλιτέχνη της Ναπολιτάνικης Όπερας.

«Έγραψα αυτά τα απομνημονεύματα για την Αγγλο-Κολομβιανη οικογένειά μου, αγαπητούς φίλους και λάτρεις της μουσικής, που ακολουθούν τις μουσικές μου ανατροπές για πάνω από μισό αιώνα» εξηγεί ο Μανζανέρα.

«Είναι τα απομνημονεύματά μου για τα παιδικά μου χρόνια στην Κούβα, τη Χαβάη και τη Βενεζουέλα, όταν όλα έμοιαζαν με το πιο λαμπερό technicolor, για το μονόχρωμο αλλά πολύ cool Λονδίνο της δεκαετίας του ’60 και το ξεκίνημα μιας μουσικής καριέρας που συνεχίζει να εμπλουτίζει τη ζωή μου» υπογραμμίζει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Photo Credit: ΑΠΕ – ΜΠΕ