Το TAF παρουσιάζει την έκθεση της ομάδας Phasma2  «24 ώρες τον Αύγουστο» που θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 8 Ιανουαρίου 2012.

Η έκθεση αποτελεί την πρώτη παρουσίαση της ομάδας και συγκεντρώνει φωτογραφίες από τους δεκατέσσερις φωτογράφους που αποτελούν τη βάση της.

Η φωτογραφική ομάδα Phasma2 δημιουργήθηκε μέσα από τις ανάγκες που αναδύονται στις τρέχουσες κοινωνικές εξελίξεις και από την πορεία της σύγχρονης φωτογραφίας στη χώρα μας. Σκοπός της είναι, αφενός η προβολή του έργου των δημιουργών που την απαρτίζουν και αφετέρου η παραγωγή εκδηλώσεων πολιτισμού και εκπαίδευσης.

Θέλοντας να τονίσουν τον ομαδικό τρόπο δουλειάς που προάγουν, διοργάνωσαν ένα ομαδικό project μέσα στον Αύγουστο, όπου κάθε ένας από τους συμμετέχοντες φωτογράφους διηγείται την ιστορία ενός συγκεκριμένου 24ώρου του Αυγούστου με μια σειρά από 5 φωτογραφίες.

H επιλογή του Αυγούστου έγινε με γνώμονα την διαφορετικότητα αυτού του μήνα, του τόσο συνυφασμένου με τις διακοπές, την χαλάρωση και ίσως των πάσης φύσεως πιθανοτήτων που επιφυλάσσει. Είναι ένας μήνας αλλιώτικος που επιχειρεί να χωρέσει την παύση, την ξεκούραση και την ανεμελιά για την οποία πασχίζει ο καθένας μας όλη την υπόλοιπη χρονιά. Μια μέρα και μια νύχτα αυτού του μήνα επέλεξε η ομάδα των έμπειρων φωτογράφων για να καταγράψουν και να μεταφέρουν μέσα από το φακό τους, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, ύφος και άποψη.

Συμμετέχουν:

Γιώργος Βιτσαρόπουλος, Milos Bicanski, Λουίζα Γκουλιαμάκη, Γιώργος Δέτσης, Μιχάλης Καραγιάννης, Στέλιος Ματσάγγος, Vishy Moghan, Γιώργος Νικολαΐδης, Καμίλο Νόλλας, Αλέξανδρος Σταματίου, Ιάκωβος Χατζησταύρου

Επιμέλεια: Μαρία Μαραγκού