Ο Chris Cornell γεννήθηκε το 1964. Ήταν τραγουδιστής των Soundgarden, με τους οποίους είχαν προγραμματισμένες συναυλίες αυτό το διάστημα, αλλά και των Audioslave. Από το 1991 δούλεψε αρκετά ως σόλο καλλιτέχνης, ενώ ίδρυσε επίσης τους Temple of the Dog, μια μπάντα αφιερωμένη στον φίλο του Andrew Wood.

Ήταν ένας από τους μουσικούς που έβαλε τα θεμέλια για τη δημιουργία του grunge κινήματος στη μουσική τη δεκαετία του 1990, καθώς επίσης για τον εκτενή κατάλογο τραγουδιών που έγραψε, αλλά και για το εύρος της φωνής του που πλησίαζε τις τέσσερις οκτάβες.

Κυκλοφόρησε 4 σόλο άλμπουμ (Euphoria Morning, 1999, Carry On, 2007, Scream, 2009, Higher Truth, 2015) και το live άλμπουμ Songbook, 2011. Βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα για το τραγούδι “The Keeper”, το οποίο συμπεριλαμβανόταν στο soundtrack της ταινίας Machine Gun Preacher, ενώ έγραψε και τραγούδησε επίσης το κομμάτι “You Know My Name” για την ταινία του James Bond, Casino Royale (2006).

Ο Chris Cornell ψηφίστηκε “Rock’s Greatest Singer” από τους αναγνώστες του Guitar World, ήρθε 4ος στην κατάταξη της λίστας του “Heavy Metal’s All-Time Top 100 Vocalists” από το Hit Parader, 9ος στη λίστα του “Best Lead Singers of All Time” από το Rolling Stone και 12ος ανάμεσα στις 22 καλύτερες φωνές, από το MTV (MTV’s “22 Greatest Voices in Music”).

Ήταν παντρεμένος με την ελληνικής καταγωγής Βίκυ Καραγιάννη (2ος γάμος), με την οποία απέκτησαν μία κόρη την Toni, το 2004, και ένα γιο, τον Christopher Nicholas, το 2005.

Ο Chris Cornell έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, λίγες ώρες μετά τη συναυλία του στο Detroit με τους Soundgarden, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Brian Bumbery.


www.chriscornell.com/
https://www.facebook.com/chriscornell/
https://twitter.com/search/Chris+Cornell