Ο Γιώργος Μιχαηλίδης ήταν ένας σκηνοθέτης με πλούσια προσφορά στην ελληνική καλλιτεχνική παραγωγή.

Γεννήθηκε στη Ν. Ιωνία Αττικής το 1938 και παρόλο που ξεκίνησε σπουδές αρχιτεκτονικής, τις διέκοψε για να σπουδάσει υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Το 1965, δημιούργησε το Θέατρο Νέας Ιωνίας, στην ομώνυμη συνοικία της Αθήνας, το πρώτο λαϊκό περιφερειακό θέατρο στην Ελλάδα. Λειτούργησε μόνο για δυο χρόνια, αλλά πρόλαβε να ανεβάσει αρκετά νεοελληνικά έργα.

Το 1972, μέσα στη δικτατορία, δημιουργεί το πρώτο Ανοιχτό Θέατρο στην Κυψέλη, και παράλληλα εκδίδει το περιοδικό «Ανοιχτό Θέατρο», μια μηνιαία επιθεώρηση πολιτικού θεάτρου. Εκεί ανέβασε σπουδαία πολιτικά έργα, από το διεθνές και το ελληνικό ρεπερτόριο. Μεταξύ αυτών: «Βόυτσεκ», «Κυριακάτικος περίπατος», «Μπερτόλδος», «Ιστορίες από το δάσος της Βίεννης», «Η δίκη των έξι», «Η μάχη της Αθήνας», «Τρωαδίτισσες». Το 1975, διακόπτεται η λειτουργία του Ανοιχτού Θεάτρου.

Στα εννιά χρόνια που μεσολαβούν, ως τη δημιουργία του δεύτερου Ανοιχτού Θεάτρου, συνεργάζεται με το Εθνικό Θέατρο και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ανεβάζοντας σπουδαία έργα που περιείχαν το σπουδαίο σκηνοθετικό του στίγμα.  Το 1984 αρχίζει η λειτουργία του δεύτερου Ανοιχτού Θεάτρου.

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης, εργάστηκε και για την μικρή οθόνη, δίδαξε στην σχολή του Εθνικού, ανέδειξε αρκετούς ηθοποιούς της νεότερης γενιάς, αλλά και εξέδωσε αρκετά βιβλία.

Ενδεικτικές τηλεοπτικές δουλειές

Ο συμβολαιογράφος (1979)
Τα Λαυρεωτικά (1982)
Η εξαφάνιση του Τζων Αυλακιώτη (1985)
Οι Αγνοημένοι (1994)

Ενδεικτική βιβλιογραφία

Φιλμ Νουάρ (1980)
Νέοι Έλληνες θεατρικοί συγγραφείς (1987)
Τα φονικά (1991)
Ο λαβύρινθος (2002)
Η πύλη (2005)
Άγιοι έρωτες (2011)