Τα έργα του Takis κοσμούν τις μόνιμες συλλογές σπουδαίων μουσείων όπως το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης George Pompidou στο Παρίσι, το ΜΟΜΑ και το Guggenheim Museum της Νέας Υόρκης, τη De Menil Collection στο Χιούστον, την Tate Modern του Λονδίνου, την Peggy Guggenheim Collection στη Βενετία, όπως αναφέρει το Ίδρυμα.

Το Μουσείο του Jeu de Paume, το Palais de Tokyo και το Fondation Maeght έχουν οργανώσει μεγάλες αναδρομικές εκθέσεις αφιερωμένες στον καλλιτέχνη. Το έργο του επίσης εκτίθεται στους κήπους της UNESCO στο Παρίσι και στην περιοχή της La Défense.

Γεννήθηκε το 1925 στην Αθήνα η παιδική ζωή του και η εφηβεία του σημαδεύονται από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την κατοχή και τον Εμφύλιο. Ξεκίνησε την καλλιτεχνική του σταδιοδρομία σε ηλικία 20 ετών.

Το 1952 δημιουργεί το πρώτο του ατελιέ με τους παιδικούς του φίλους και καλλιτέχνες Μίνω Αργυράκη και Ραϋμόνδο ενώ στα τέλη του 1953 αναχωρεί για το Παρίσι.

Τα επόμενα χρόνια αρχίζει να αφήνει το στίγμα του, εξερευνώντας τις μαγνητικές δυνάμεις και την ενέργεια των μαγνητικών πεδίων, που αποτελούν θεμέλια του έργου του. Πειραματίζεται επίσης με τον ηλεκτρισμό, τον ήχο και το φως.

Το 1968 μετακομίζει στη Μασαχουσέτη όπου προσκαλείται με υποτροφία ως ερευνητής από το πανεπιστήμιο του ΜΙΤ. Εκεί φτιάχνει μια σειρά από Ηλεκτρομαγνητικά γλυπτά.

Το 1974, έχοντας επιστρέψει πάλι στο Παρίσι, δημιουργεί τα Ερωτικά του γλυπτά.

Το 1986 επιστρέφει στην Ελλάδα και ιδρύει το Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη και τις Επιστήμες (KETE) στο Γεροβουνό Αττικής, του οποίου τα επίσημα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το 1993. Εκεί άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα τα ξημερώματα.