Ο χώρος απογείωσης… το Κλειστό Π. Φαλήρου! Μία ακόμη υπερπαραγωγή του Holiday on Ice έρχεται στο Κλειστό Π. Φαλήρου για να μαγέψει και να αφήσει άφωνους τους πάντες… Για πρώτη φορά ο αγαπητός σε όλους μας Πίτερ Παν σε μία παράσταση που δεν έχουμε ξαναφανταστεί, με την υπογραφή και εγγύηση των δημιουργών του Holiday on Ice.

Ύστερα από 100 χρόνια και κάτι που ο Πίτερ Παν ξεκίνησε το ταξίδι του στη χώρα του Ποτέ, πρώτη φορά στην ιστορία παρουσιάζεται μέσα από ένα αστραφτερό υπερθέαμα. Η συγκινητική ιστορία με το αγόρι που δεν ήθελε να μεγαλώσει ποτέ και η συναρπαστική περιπέτεια με την Τίνκερ Μπελ, τον Κάπτεν Χουκ, τη Γουέντι και Τα Χαμένα Παιδιά, ζωντανεύουν μέσα από την απαράμιλλη χάρη και την μοναδική τεχνική του καλλιτεχνικού πατινάζ.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν σ\’ αυτή τη μεγάλη παραγωγή είναι αδιαμφισβήτητα εξαιρετικοί, καθώς ερμηνεύουν με τόση επιτυχία τους χαρακτήρες κάνοντας τα αδύνατα δυνατά πάνω στον πάγο.

Κορυφαίας ποιότητας καλλιτεχνικό πατινάζ, συγκλονιστική δράση, επικίνδυνα κατορθώματα που κόβουν την ανάσα, θαυμαστά ακροβατικά και θεαματικές πτήσεις, πρωτότυπα τραγούδια και πλούσια κοστούμια συνθέτουν κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα και δημιουργούν μία παράσταση πολύ περισσότερο από μαγική.

Ο σκηνοθέτης Robin Cousins MBE, που έχει αναλάβει την παράσταση, θεωρείται ένας από τους 25 ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμο του πατινάζ στον πάγο κατά το περιοδικό International Figure Skating.

Όμως, το σπουδαίο και μυθικό σε όλη την ιστορία αυτού του ήρωα, είναι η έμπνευση που δόθηκε στο δημιουργό του για να τον «φέρει» στη ζωή. Ο J.M. Barrie, συγγραφέας του έργου, γεννημένος το 1860 στο Kirriemuir, μια μικρή υφαντουργική πόλη της Σκωτίας, ήταν το ένατο παιδί από τα δέκα ενός χειροτέχνη υφαντουργού και της φιλόδοξης συζύγου του, Margaret Ogilvy.

Κατά τα πρώτα έξι έτη της ζωής του ο James ζούσε στη σκιά της αγάπης της μητέρας του για τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον David. Τραγικά, την παραμονή των 14ων γενεθλίων του, ο David τραυματίστηκε σοβαρά σε ένα ατύχημα παγοδρομίας και πέθανε λίγο καιρό μετά. Ενώ η μητέρα του έβρισκε παρηγοριά στη σκέψη ότι ο David θα έμενε για πάντα παιδί, ο Barrie αντλούσε έμπνευση από αυτή ακριβώς τη σκέψη.

Η σκληρή προσπάθεια του Barrie να μοιάσει στον αδελφό του σταμάτησε τη δική του ανάπτυξη, συμπωματικά στην ίδια ηλικία που πέθανε ο αδελφός του. Στα 14 του χρόνια – έχοντας φτάσει μόλις το 1,5 μέτρο ύψος – σταμάτησε ν\’ αναπτύσσεται και δεν ψήλωσε ποτέ!

Η έννοια της παντοτινής παιδικής ηλικίας χάραξε την ψυχή του Barrie για πάντα και αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους της αγάπης του για τα παιδιά, καθώς και για την έμπνευση του πιο διάσημου θεατρικού του έργου, τον Πίτερ Παν.

Info

Πίτερ Παν στον πάγο
Από τις 8 έως τις 16 Δεκεμβρίου
Κλειστό Π. Φαλήρου