Η πιο δημιουργική μπουγάδα απλώνεται στο κέντρο της Αθήνας το Σάββατο 3 Ιουλίου! Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι αν έχεις κάτι να πεις, πεσ\’ το πάνω σε ένα t-shirt!

Η πλατεία Κεραμεικού στήνει τα σχοινιά της, περιμένοντας δεκάδες λευκά t-shirt, τα οποία θα γίνουν ο καμβάς πάνω στον οποίο περαστικοί και κάτοικοι θα μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα με χρώμα.

Ένα μήνυμα από το κέντρο της Αθήνας, μία «παραδοσιακή» μπουγάδα με φόντο το αστικό τοπίο, μία εικαστική εγκατάσταση η οποία δημιουργείται από τους περαστικούς, ένα ανεξάρτητο πεδίο έκφρασης, επικοινωνίας και δημιουργίας!

Το Say it on a t-shirt φιλοδοξεί να δημιουργήσει μία αστική μπουγάδα η οποία καταγράφει τυχαία και χωρίς περιορισμούς τα συναισθήματα, τις διαθέσεις, τις σκέψεις και την …έμπνευση των περαστικών, σε μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή στην Αθήνα

Η μπουγάδα που θα δημιουργηθεί στην πλατεία του Κεραμεικού στις 3 Ιουλίου, θα ταξιδέψει μέσα στους επόμενους μήνες σε μία άλλη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, μεταφέροντας το μήνυμα της Αθήνας στους κατοίκους μίας άλλης πόλης.

Βασικές αξίες του Say it on a t-shirt είναι η ελευθερία της έκφρασης, ο αυθορμητισμός, η επικοινωνία, η δημιουργικότητα, η ανταλλαγή ιδεών.

Το Say it on a t-shirt έκανε την πρώτη του «πιλοτική» εμφάνιση στις αρχές Μαϊου, όταν μία παρέα δέκα ατόμων αποφάσισε να εκφραστεί με χρώμα πάνω σε λευκά t-shirt και να τα απλώσει σε σχοινιά στον πεζόδρομο της Ερμού.

Τα μηνύματα των t-shirts ήταν επιλογή του κάθε συμμετέχοντα, καθώς στόχος δεν ήταν η μετάδοση ενός συγκεκριμένου μηνύματος, αλλά η ίδια η εμπειρία της έκφρασης πάνω σε λευκά t-shirt και η έκθεσή τους σε μία «μπουγάδα» στο αστικό τοπίο. Το ενδιαφέρον των περαστικών, μαζί με μία δόση ενθουσιασμού και διάθεσης για επικοινωνία και δημιουργία, μας οδήγησε στην δημιουργία της ημερίδας στο Γκάζι.