Στόχος της έκθεσης  “Perspectives: Athens in Transition” είναι να μοιραστεί διαφορετικές προσεγγίσεις της  Αθήνας του σήμερα, δημιουργώντας μια συνέργεια μεταξύ καλλιτεχνών από τα τελευταία προσφυγικά και μεταναστευτικά ρεύματα, με δημιουργούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό που έχουν επιλέξει από καιρό την Αθήνα ως  σπίτι  και πεδίο της καλλιτεχνικής τους δραστηριότητας.

Ο φιλόξενος και ζεστός χώρος του διαμερίσματος της FokiaNou θα αποτελέσει για λίγες μέρες ένα σημείο συνύπαρξης, επικοινωνίας και γεφύρωσης των διαφορετικών κοινοτήτων της πρωτεύουσας. Εστιάζοντας στην εμπειρία της πόλης και τα ερεθίσματα που προκαλεί η ραγδαία μετεξέλιξη της σε μια σύγχρονη πολυεθνική μητρόπολη, η έκθεση  παρουσιάζει στο κοινό  ένα πλούσιο καλειδοσκόπιο από διαφορετικά  βιώματα και  οπτικές  είκοσι εξι ετερόκλητων καλλιτεχνών που αποτυπώνουν την πολύχρωμη και πολυσύνθετη πραγματικότητα της Αθήνας .

Αποτελεί όμως και μια καταγραφή του λαβωμένου σώματος μιας πολυπληθούς πόλης,  με εμφανή τα σημάδια των κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών συνθηκών που επικράτησαν τα  τελευταία χρόνια καθώς και  των ανθρώπων της, που οραματίζονται ένα φωτεινότερο αύριο και αγωνίζονται για αυτό.  Είναι οι δημιουργοί της Αθήνας  όπου με  ένα εύρος εκφραστικών  μέσων που περιλαμβάνει από την ζωγραφική έως το βίντεο,  καταδεικνύουν τις  προοπτικές  μιας  ζωντανής και ανήσυχης  μητρόπολης σε μετάβαση.

Συμμετέχοντες

Λίλια Αγάθου, Khatereh  Ahmadi, Σοφιάννα Αγγελοπούλου, Γιάννος Μπουζιούκος, Mary Cox,  Άννα Δεληγιάννη, Ελένη Γκινοσάτη, Κορνήλιος  Γραμμένος, Φένια Ηλιάδου, Stella Stephanie Keyrouz, Αρλίνα Κοτσιφάκη-Παλαμήδη, Muhamad Nakam, ‘Ηλια Μαχαίρα, Mehrdad Mehrabpour, Κατερίνα Ψημμένου, Ελευθερία Ραπανάκη, Μαρίνα Ροβίθη, Βαγγέλης  Σάββας, Maaike Stutterheim, Ιλιάνα Θεοδωροπούλου, Chloe Tsernovich, Μανάνα Τσερτσβάτζε, Αντιγόνη Βαλέρη, Παναγιώτης  Βούλγαρης, Wael Habbal, Erwin Zareie.

Eπιμέλεια έκθεσης:  Mary Cox και Παναγιώτης Βούλγαρης


Φωτογραφία: Έργο της Άννας Δεληγιάννη