Η Σχολή Focus διοργανώνει σεμινάριο φωτογραφίας διάρκειας 4 μηνών με τον Παύλο Φυσάκη

… το οποίο ξεκινάει στις 14 Ιανουαρίου 2013.

Στόχος του Workshop είναι η αναζήτηση της προσωπικής ματιάς και η δημιουργία ολοκληρωμένων ατομικών πρότζεκτ. Απευθύνεται σε φωτογράφους που έχουν ολοκληρώσει τις βασικές σπουδές φωτογραφίας.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν 16 εβδομαδιαίες συναντήσεις διάρκειας 4 ωρών. Κάθε εβδομάδα θα αναμένεται από τους συμμετέχοντες νέα φωτογραφική δουλειά για παρουσίαση. Στις συναντήσεις θα γίνεται κριτική ανάλυση και συζήτηση με όλη την ομάδα πάνω στο editing και τη συνέχεια των εργασιών. Στόχος είναι η σταδιακή ανάπτυξη ενός μακροχρόνιου πρότζεκτ, του οποίου το θέμα θα έχουν επιλέξει οι συμμετέχοντες και όπου θα αναδεικνύεται το προσωπικό ύφος και όραμα του κάθε δημιουργού. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν η έρευνα, τα κείμενα, και γενικότερα η θεωρητική υποστήριξη των εργασιών.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν οι δουλειές όλων μέσω μιας ομαδικής έκθεσης. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν και ατομικά τις εργασίες τους μέσω ψηφιακής έκδοσης προσωπικού φωτογραφικού λευκώματος.

ΒΙΟ
O Παύλος Φυσάκης φωτογραφίζει για θέατρα και περιοδικά, όπως το “Κ” της Καθημερινής και το “Έψιλον” της Ελευθεροτυπίας. Διδάσκει φωτογραφία στη μονάδα απεξάρτησης 18Ανω του Ψ.Ν.Α. και στη σχολή Focus.
Έχει παρει μέρος σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Biennale Nice 1997, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Πολιτιστική Ολυμπιάδα, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, 2η Biennale Θεσσαλονίκης, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, Gallery Α.Αντωνοπούλου, Festival Circulations Fetart Paris, Μουσείο Μπενάκη, Apollonia Art-Exchange Strasbourg ). Έχει εκδόσει το βιβλίο “Land Ends” με φωτογραφίες απο τα άκρα της Ευρώπης. Το βιβλίο βραβεύτηκε ως το καλύτερο ελληνικό φωτογραφικό βιβλίο για το 2010.