Τo κορυφαίο έργο του Σάμιουελ Μπέκετ ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Τόπος Αλλού από τις 15 Δεκεμβρίου, σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή.

Τo κορυφαίο έργο του Σάμιουελ Μπέκετ ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Τόπος Αλλού από τις 15 Δεκεμβρίου, σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή.

Οι ήρωες του έργου, Βλαντιμίρ και Εστραγκόν, μοναχικοί περιπλανώμενοι αλήτες, κινούνται άσκοπα σε έναν πιεστικό, ομοιόμορφο, απέραντο χρόνο, όπου «τίποτε δεν συμβαίνει, κανείς δεν έρχεται, κανείς δεν φεύγει». Μια εναγώνια αναμονή του Godot, «που σήμερα δεν ήρθε, αλλά αύριο οπωσδήποτε θα \’ρθει…» και που εκτείνεται διαρκώς σε χρόνο μέλλοντα.

Ένα αριστουργηματικό ποίημα που ανέβηκε στο θεατρικό σανίδι, εγκαινιάζοντας την αρχή του σύγχρονου θεάτρου. Χιούμορ λιτό και καραίο για να περιγράψει την απόγνωση του ανθρώπου μπροστά στο κενό της ύπαρξης.

Ο Μπέκετ σχολιάζει τα σοβαρότερα πράγματα και παράλληλα τις πιο αστείες καταστάσεις, σε ένα έργο που το χαρακτηρίζει η αιώνια, μάταιη αναμονή.

Ποιος είναι πράγματι ο Godot και γιατί αναβάλει την έλευση του από μέρα σε μέρα; Είναι κάποιος; Είναι ο Θεός (God-ot) ή μήπως ο κανένας και το τίποτα;

Στη θέση του στέλνει ένα παιδί, χωρίς φύλο στην πραγματικότητα για να αναβάλει τον ερχομό του ή για να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι δεν θα έρθει ποτέ. Οι καταστάσεις τραγικές και κωμικές μαζί. Η ασυνεννοησία μεταξύ των προσώπων είναι η μόνη τους επικοινωνία.

Info
Σάμιουελ Μπέκετ
Περιμένοντας τον Γκοντό
Από τις 15 Δεκεμβρίου 2007 έως τις 31 Μαρτίου 2008
Κεντρική Σκηνή, Θέατρο Τόπος Αλλού
Κεφαλληνίας 17, Κυψέλη, τηλ.: 210 8656004
www.topos-allou.gr
Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.30
Κυριακή, Δευτέρα 19.30
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 20 ευρώ
Ώρες ταμείου: 17.00 έως 21.00