Δύο εκθέσεις με διαφορετικό περιεχόμενο αλλά με δυνατά συναισθήματα, φιλοξενούνται στην αίθουσα τέχνης Αστολάβος δεξαμενή: Περπατώντας σε κρυμμένες διαδρομές και China paintings.

Δυο εκθέσεις με διαφορετικό περιεχόμενο αλλά με δυνατά συναισθήματα, φιλοξενούνται στην αίθουσα τέχνης Αστολάβος δεξαμενή: Περπατώντας σε κρυμμένες διαδρομές και China paintings.

Ένας λαβύρινθος που οδηγεί στη Κίνα; Θα μπορούσε. Αλλά εν προκειμένω ο συγκεκριμένος δαιδαλώδης φιδωτός διάδρομος, δεν βγάζει σε αδιέξοδο, αλλά στην Αίθουσα Τέχνης Αστρολάβος Δεξαμενή όπου τα βήματα όλων όσων επιλέξουν να διαβούν το κατώφλι της θα βρεθούν μπροστά σε δυο εκπληκτικές εκθέσεις.

Η μια φιλοξενείται στο κάτω επίπεδο της αίθουσας και «ακούει» στο όνομα Walk through hidden realms (περπατώντας σε κρυμμένες διαδρομές) της Δήμητρας Πανουριά. Και η άλλη, στο μεσαίο επίπεδο, είναι αφιερωμένη στη νέα δουλειά του Γιώργου Παπαγεωργίου, China Paintings.

Η έκθεση της Δήμητρας Πανουριά παρασύρει τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας στο ενδότερο ΕΓΩ. Η ψυχή και το πνεύμα περιπλανώνται σε τρεις εγκαταστάσεις τις οποίες καλείται ο θεατής να εισέλθει και να περπατήσει εντός τους: Trees (δάσος-δέντρα), Labyrinth (λαβύρινθος-τριαντάφυλλο), Fireflies (πυγολαμπίδες).

Ανεβαίνοντας επίπεδο, στο μεσαίο της αίθουσας τέχνης, η μακρινή και πολύ-πολιτισμική Κίνα του Γιώργου Παπαγεωργίου ζωντανεύει μέσα από καμβάδες και έντονα χρώματα. Τα έργα του χωρίζονται σε τρία διαφορετικές ενότητες: Τα Hutongs στην Κίνα, Πριν χρόνια στην Κίνα και τα Χαρτιά. Ο καλλιτέχνης ζώντας μόνιμα στην πολιτιστική αυτή υπερδύναμη, προβάλλει διαφορετικές εμπειρίες, καταστάσεις, συναισθήματα που προκύπτουν από την καθημερινή του επαφή με τους ανθρώπους και τις παραδόσεις.

INFO
Αίθουσα τέχνης Αστρολάβος Δεξαμενή: Ξανθίππου 11, Κολωνάκι, τηλ.: 210 7294342-3, www.astrolavos.gr
Εγκαίνια εκθέσεων: 20 Μαρτίου