Το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού είναι μία εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς. Η πρωτοβουλία προβλέπει την ελεύθερη είσοδο για το κοινό σε 104 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε όλη την Ελλάδα, καθώς όπως είπε ο υπουργός κ. Μ. Λιάπης «θέλουμε να φέρουμε τη νεολαία κοντά στον πολιτισμό και στο περιβάλλον που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους».

Κεντρικό θέμα της εκστρατείας για το 2008 είναι «το Δέντρο της Ζωής σε 4 εποχές», με τους συμβολισμούς που απορρέουν από τη μορφή του αλλά και την απεικόνιση του στη τέχνη διαχρονικά.

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου εορτασμού, Παρασκευή 9, Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Μαΐου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί πενήντα επτά μουσεία και σαράντα επτά αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία στην επικράτεια που θα φιλοξενήσουν ποικίλες εκδηλώσεις, περιηγήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Info
To πρόγραμμα των εκδηλώσεων, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα Μουσεία όπου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΟ www.yppo.gr