Η βραδιά περιηγείται ανάμεσα από γαρύφαλλα, τριαντάφυλλα, τον Λουδοβίκο ΧΙV, το δένδρο lime, τον Κώστα Καρυωτάκη, την Περιπατητική του Στυλ, τα πρώτα αχλάδια και δαμάσκηνα, τον Candide του Βολταίρου, τον Επίκουρο, τον Francis Bacon και άλλες σκέψεις για τον πραγματικό, τον φαντασιωτικό και τον αντι-κήπο.

Η Μαρία Αθανασοπούλου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Θεωρίας της Λογοτεχνίας στο Τμήμα Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί εκτενώς πάνω στην ποίηση K.Π. Καβάφη, πάνω στη θεωρία των λογοτεχνικών ειδών, στη σχέση της λογοτεχνίας με τις εικαστικές τέχνες, καθώς και σχετικά με το διαπολιτισμικό στοιχείο της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων λογοτεχνικής κριτικής με ιδιαίτερη αναφορά στην ποίηση του 20ου αιώνα στην Ελλάδα.

Η Έλενα Παπαδοπούλου είναι ιστορικός τέχνης, ιδρυτικό μέλος και διευθύντρια του Radio Athènes, του μη κερδοσκοπικού ινστιτούτου αφιερωμένο στην πρόοδο της σύγχρονης εικαστικής κουλτούρας. Έχει οργανώσει πάνω από 60 εκθέσεις σύγχρονης τέχνης ως  ανεξάρτητη επιμελήτρια και αργότερα ως ιδρύτρια της Nice and Fit, Βερολίνο, Helena Papadopoulos, Αθήνα και ως συνιδρύτρια της Melas Papadopoulos, Αθήνα. Κείμενά της έχουν εμφανιστεί σε πολλές εκδόσεις τέχνης και καταλόγους εκθέσεων.