Το metamatic:taf μας προσκαλεί τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 στις 20.30 σε μία συλλογική περφόρμανς με την Caroline de Corniere, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του project hYgge.

hygge είναι μία δανέζικη λέξη (προφέρεται “χού-γκα”). Σημασιολογικά η λέξη εσωκλείει τις έννοιες της ευημερίας, της άνεσης, της χαλάρωσης και της θαλπωρής. Εφορμώντας από την ιδέα του hYgge, το project αποτελεί μια βιωματική εγκατάσταση στον εκθεσιακό χώρο του metamatic:taf. Ο κλειστός χώρος της γκαλερί μετασχηματίζεται για 30 μέρες. Το πάτωμα καλύπτεται από λευκά στρώματα, μετατρέπεται σε μία ενιαία μαλακή επιφάνεια, το φως γλυκαίνει και ο ήχος απομονώνει.

Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 η διεθνούς φήμης Γαλλίδα χορογράφος Caroline de Corniere, καλεσμένη του Flux Laboratory, προετοιμάζει μαζί με τους συμμετέχοντες μια συλλογική περφόρμανς για την εγκατάσταση του hYgge. Οποιοσδήποτε επιθυμεί μπορεί να συμμετάσχει ξαπλώνοντας στα τρώματα που καλύπτουν το πάτωμα και αφήνοντας τα αποτυπώματά του μέσα από τρεις διαφορετικές στάσεις. ‘Ενα τελετουργικό διαβίβασης και μία στιγμή μοιράσματος μεταξύ αγνώστων, όπου η σωματική τους παρουσία αφήνει ταυτόχρονα αποτυπώματα, κατά τη διάρκεια μιας συλλογικής και τελετουργικής περφόρμανς.

Οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν με την Caroline 1 ώρα πριν προκειμένου να τους ενημερώσει για τη δράση. Η περφόρμανς που είναι ανοιχτή στο κοινό θα ξεκινήσει στις 20.30 και θα έχει διάρκεια 1 ώρα. Οι συμμετέχοντες, οποιασδήποτε ηλικίας, δεν χρειάζεται να έχουν καμία προηγούμενη εμπειρία.

Συντελεστές hYgge:

Lighting design: Θάλεια Βελεγράκη – Ελίνα Σφουντούρη
Sound design: Νίκος Παλαμάρης, Vs_Srg
Σύλληψη/επιμέλεια: Ιφιγένεια Παπαμικρουλέα
Παραγωγή: Flux Laboratory