Το σώμα για την Maria Jose Arjona είναι το πρώτο μας σπίτι, το οποίο συνεχώς επηρεάζεται και απειλείται από διαφορετικούς εξωγενείς παράγοντες και δυνάμεις. Το σώμα της καλλιτέχνιδος και οι ήχοι που αυτό παράγει μέσα από μια σειρά επαναλαμβανόμενων δράσεων, θα επιδιώξει να βρει τρόπους αντίστασης, επιτρέποντας στον θεατή να επανεξετάσει πώς ο χώρος και ο χρόνος αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Η Maria Jose Arjona γεννήθηκε το 1973 στην Μπογκοτά της Κολομβίας. Ζει και εργάζεται στην Μπογκοτά και το Μαϊάμι. Η πρακτική της χαρακτηρίζεται από μακράς διάρκειας περφόρμανς, με το χρόνο να αποτελεί κρίσιμο στοιχείο σε κάθε δουλειά της. Μέσα από τις περφόμρνας της ο χρόνος μετατρέπεται σε μια έντονη διαισθητική εμπειρία, ενώ παράλληλα εστιάζει στην έννοια της υλικότητας και δυνατότητας του χώρου.

Η περφόρμανς πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Περφόρμανς της 6ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, «Φαντασιακές Εστίες-Imagined Homes» και οργανώνεται από το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με την υποστήριξη των 52ων Δημητρίων και την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).


Διαβάστε επίσης:

Φεστιβάλ Περφόρμανς Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της 6ης Μπιενάλε

6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης