Με χιούμορ και φιλοσοφική διάθεση τα μέλη της ομάδας ξετυλίγουν τα κείμενα της παράστασης παρουσιάζοντας τις επιθυμίες, τις αγωνίες και τα πάθη όλων μας όπως δεν τα έχουμε ξανασκεφτεί.

Λίγα λόγια για το έργο «Περάστε κόσμε!»

Περαστικοί είμαστε όλοι!

Και στο πέρασμά μας, αναρωτιόμαστε τι είμαστε.

Μάλλον αυτά που έχουμε κάνει και αυτά που έχουμε σκεφτεί.

Έχουμε λοιπόν την ανάγκη να μιλήσουμε για όλα αυτά, ή τέλος πάντων, για αυτά που μας απασχολούν περισσότερο, γιατί ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει έξω από την κοινωνία χωρίς την επικοινωνία με τους συνανθρώπους του.

Συχνά ωστόσο, η φιλοσοφική σκέψη έτεινε να υπογραμμίζει τη μοναξιά της ανθρώπινης ύπαρξης.

Τα κείμενα της παράστασης παρουσιάζουν τις επιθυμίες, τις αγωνίες και τα πάθη μας,  με χιούμορ αλλά και με φιλοσοφική διάθεση παραθέτοντας τα στερεότυπα που έχουμε ως κοινωνία και που αρκετές φορές τα συντηρούμε στην προσπάθειά μας να γίνουμε αρεστοί, πάντα σε συνάρτηση με το προσωπικό υπόβαθρο, τις διαφορετικές εμπειρίες και καταβολές μας.

Και τελικά τι αξίζει να υπερασπιζόμαστε;

Από τη μια ο μεγάλος ισοπεδωτής  ο θάνατος, από την άλλη η έντονη αγάπη για ζωή και κάπου στη μέση περπατάει η ανάγκη μας να ονειρευόμαστε και να ελπίζουμε.

Γι αυτό, περάστε κόσμε!

Συντελεστές παράστασης

  • Παίζουν: Χρήστος Ζαββός, Νίκος Μακρής, Θεοδώρα Μπελέρη, Χριστόφορος Παπαντάκος, Μανώλης Πετρέλης, Ορθοδοξία Σκούρα
  • Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Δορλής

Λίγα λόγια για τη  «Walkabout»

Η θεατρική ομάδα αστέγων «Walkabout» της Equal Society αποτελεί τη μοναδική θεατρική ομάδα στην Ελλάδα από συμπολίτες μας που οι συγκυρίες τους οδήγησαν στην αστεγία και την κοινωνική περιθωριοποίηση.

Κάθε μέρα τα μέλη της στην προσπάθεια τους να πατήσουν και πάλι στα πόδια τους επιχειρούν μέσα από θεατρικές τεχνικές να αναπτύξουν τις ικανότητες τους, να κινητοποιηθούν και να πιστέψουν στον εαυτό τους. Σε κάθε τους παράσταση μας υπενθυμίζουν ότι η αδυναμία μπορεί να γίνει κινητήριος δύναμη παραδίδοντας μαθήματα θέλησης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Για ακόμη μια φορά σας θέλουμε συνοδοιπόρους στην προσπάθεια αυτή.

Περισσότερες Πληροφορίες

Είσοδος ελεύθερη – με Υποχρεωτική κράτηση θέσεων εδώ.
Αντί εισιτηρίου: Μια σακούλα τρόφιμα για να στηρίξετε τη δομή κοινωνικού συσσιτίου «Ανθρώπων Γεύματα» της  Equal Society.