Με την ενότητα έργων που τιτλοφορείται «Περασμένος χρόνος» η εικαστικός Άννα Θεοχαράκη σχολιάζει την αίσθηση του ρούχου, της ραφής, της συρραφής του σώματος, τον υποδόριο ιστό, που μπορεί να συγκριθεί με ένα παχύ μαξιλάρι που παρέχει προστασία, την απώλεια μέχρι τον θάνατο. Ο κόσμος της, σφιχτοδεμένες χρωματικές υφασμάτινες σχέσεις που στο εσωτερικό τους περιέχουν μια οργανική δομή. Ως δημιουργός στην ωριμότητα της τέχνη της, μας μεταφέρει στον χώρο της αέναης σπειροειδούς κίνησης, στον μίτο που η χρωματική κλωστή δημιουργεί μύθο.

«Ο χρόνος, ως η ακαθόριστη κίνηση της ύπαρξης και των γεγονότων στο παρελθόν, το παρόν, και το μέλλον, νοηματοδοτείται από τα χιλιόμετρα κλωστής και νήματος που καταναλώνονται τυλίγοντας τις μορφές. Τα ενδύματα που κάποτε τύλιγαν τα σώματα τώρα περιτυλίγονται και περιέχονται μέσα στις μορφές. Όλες οι μνήμες εκείνες που χάθηκαν στο πέρασμα του χρόνου ζωντανεύουν καθώς μετασχηματίζονται σε ένα ατελείωτο παρόν.»
Η Άννα Θεοχαράκη γεννήθηκε το 1965. Σπούδασε διακόσμηση και γραφικές τέχνες στη σχολή Πετρά και ασχολήθηκε με τη ζωγραφική για μια δεκαετία. Το 1995 στράφηκε στην κλωστή, το ύφασμα και τις εφαρμογές του, δημιουργώντας σπειροειδή περικάρπια, κορδόνια – κόμπους, κοσμήματα, αξεσουάρ, πάτσγουορκς, ενδύματα, φωτιστικά και άλλα χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα. Τα τελευταία χρόνια επιμελείται τα κοστούμια για το «Θέατρο Δρόμος» του Jean-Jaques Tesson και οργανώνει εργαστήρια δημιουργικής ραπτικής για παιδιά και ενήλικες.

Εκθέσεις με τα έργα της Άννας Θεοχαράκη έχουν φιλοξενηθεί σε χώρους τέχνης και φεστιβάλ, όπως: Ατελιέ Paul Walker, Βιβλιοδετείο Αίγινας, Μέγαρο Γκρόζα, The Meet Market – Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Φυστίκι Fest και ζωντανή βιτρίνα με τον Jean-Jaques Tesson, Γκαλερί Λόλα Νικολάου «Art to use», Scala gallery «Connection», Gallery Άλμα, Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος «Meditations on eBook», Eleni Marneri Creative Gallery, «Διάλογοι Χρωμάτων» και «Τάματα και Φυλαχτά», Ίδρυμα Κατακουζηνού, Γυναικεία Μυκονιάτικη ενδυμασία: Μια σπουδή στον Αιγαιακό υλικό πολιτισμό.