Ο Ramon Valle και το τρίο του, ο Πέτρος Κλαμπάνης με τις Rooftop Stories του, ο Jojo Mayer με τους Nerve είναι τα ονόματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας το τριήμερο 28, 29 και 30 Απριλίου 2018, ενώ ειδικά για τις 30 Απριλίου (Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ) το The Zoo αφιερώνει τα Jazzoo Stories στην ημέρα αυτή καλώντας για ένα διήμερο τα πιο αντιπροσωπευτικά ονόματα της ελληνικής – και όχι μόνο – τζαζ σκηνής.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις προτάσεις μας, που θα σας ταξιδέψουν αυτές τις μέρες στη μαγεία της τζαζ!


Ο Ramon Valle και το τρίο του στο Half Note

Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς
28 έως 30 Απριλίου
Τηλ.: 210 9213310 | www.halfnote.gr

Ο Ramon Valle, ο σπουδαίος Κουβανός jazzman, που κάνει το πιάνο του να …τραγουδά έρχεται στην Αθήνα με το τρίο του για τέσσερις βραδιές στο Half Note!

Στην δεύτερη παρουσία του στην χώρα μας και στις πρώτες του εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club, ο Ramon Valle θα παρουσιάσει το περίφημο trio του με τον εξαιρετικό επίσης Κουβανό Omar Calvo στο κοντραμπάσο και τον δυναμικό Jamie Peet στα τύμπανα, σε τρεις παραστάσεις που αναμένουμε με ανυπομονησία, από 28 έως και 30 Απριλίου 2018.

“Rooftop stories” με τον Πέτρο Κλαμπάνη στην Αγγλικανική Εκκλησία

Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου, Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα
28 Απριλίου 2018
www.ticketservices.gr

Στις ταράτσες των πόλεων που παρουσιάζουν για τον ίδιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανέβηκε ο Πέτρος Κλαμπάνης για να καταγράψει τις δικές του “Rooftop Stories”, και για πρώτη φορά θα τις παρουσιάσει ζωντανά σε μια solo συναυλία στον Ιστορικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου, το Σάββατο 28 Απριλίου.

Κοντραμπάσο, λούπες, κρουστά και φωνή θα συνθέσουν ένα ηχητικό ταξίδι σε πόλεις και αγαπημένα τραγούδια που θα μας ξανασυστηθούν μέσα από τη ματιά του Πέτρου Κλαμπάνη.

Ο Jojo Mayer live στο Gazarte

Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
29 Απριλίου
Τηλ.: 210 3460347 | http://gazarte.gr/

O εκπληκτικός drummer Sergé «Jojo» Mayer, εφευρέτης νεωτερισμών, ανήσυχος και διαρκώς εξελισσόμενος, επιστρέφει στο Roof Stage του gazarte την Κυριακή 29 Απριλίου 2018.

Jojo Mayer επιστρέφει έχοντας ένα νέο album στο ενεργητικό του (Nerve, 2017), στήνει τα τύμπανά του στην σκηνή και παρέα με το live electronica trio του Nerve υπόσχεται να μας ένα live υψηλής δυναμικής και ρυθμού!

Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ 2018 στο The Zoo

The Zoo, Ζωοδόχου Πηγής 45, Χαλάνδρι
29 και 30 Απριλίου 2018
Τηλ.: 210 6745375 | http://www.thezoo.gr/

Next Step Quartet

Το The Zoo συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τζαζ με τα JazZoo Concert Series!

Το JazZoo Concert Series, ένα Jazz Project που τα τελευταία δύο χρόνια έχει φιλοξενήσει τα σημαντικότερα ονόματα της ελληνικής jazz σκηνής, συμμετέχει επίσημα στην International Jazz Day 2018, με ένα διήμερο Festival, την Κυριακή 29 και τη Δευτέρα 30 Απριλίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν.

Μεγάλα ονόματα της Ελληνικής Τζαζ σκηνής, αλλά και της Ευρωπαϊκής απαρτίζουν το line up των δύο ημερών.


Η 30η Απριλίου έχει ανακηρυχθεί ως Παγκόσμια Ημέρα της Τζαζ Μουσικής, από την Unesco από τον Νοέμβριο του 2011.

Σκοπός του εορτασμού είναι «να φωτίσει τον σπουδαίο ρόλο της τζαζ ως μορφή τέχνης και μέσο επικοινωνίας που υπερβαίνει τις διαφορές». Η πρωτοβουλία ανήκει στον διάσημο Αμερικανό τζαζίστα Χέρμπι Χάνκοκ και πρέσβη καλής θελήσεως της UNESCO, ο οποίος χαρακτήρισε την τζαζ «φωνή ελευθερίας». Την Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ στηρίζει επίσης το Thelonious Monk Institute of Jazz.


Φωτογραφία: Ο Βασίλης Ξενόπουλος, ο οποίος θα εμφανιστεί με τον Nigel Price την Κυριακή 29 Απριλίου στο The Zoo