Η Google Arts & Culture μας δίνει την ευκαιρία να ταξιδέψουμε στο μακρινό Τόκιο και να θαυμάσουμε 5 μουσεία του.

Λοιπόν, ποιά είναι αυτά;

1)Εθνικό Μουσείο του Τόκιο

Το Εθνικό Μουσείο του Τόκιο περιλαμβάνει έργα τέχνης και αντίκες από την Ιαπωνία αλλά και από όλη την Ασία! Η συλλογή του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έργα των: Hokusai, Utagawa Kuniyoshi & Utamaro.

2) Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Τόκιο

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Τόκιο υπήρξε το πρώτο μουσείο τέχνης στην Ιαπωνία! Το μουσείο έχει μια μοναδική συλλογή, η οποία περιλαμβάνει έργα γνωστών καλλιτεχνών όπως των Uemura Shoen και Sotaro Yasui.

3) Εθνικό Μουσείο Δυτικής Τέχνης του Τόκιο

Το Εθνικό Μουσείο Δυτικής Τέχνης, είναι το μοναδικό στο Τόκιο που περιλαμβάνει συλλογή έργων τέχνης, τα οποία είναι “γεννημένα” στην Δύση. Στο μουσείο μπορούμε να βρούμε καλλιτεχνικά “διαμάντια” γνωστών ιμπρεσιονιστών ζωγράφων, όπως του Monet, Pissarro, Renoir.

4) Εθνικό Μουσείο Φυσικής και Επιστήμης

Το Εθνικό Μουσείο Φυσικής και Επιστήμης του Τόκιο, είναι ένα μέρος που πρέπει σίγουρα να επισκεφτείς. Η συλλογή περιλαμβάνει πέτρες και άλλα στοιχεία του φυτικού και ζωικού βασιλείου.

5) Γκαλερί Τέχνης Kioi – Μουσείο Edo Ise Katagami

Το Ise katagami είναι μια τεχνική ιαπωνικής χειροτεχνίας – χαρακτικής σε χάρτινα στένσιλ. Θεωρείται μια από τις σημαντικότερες “πολιτιστικές δημιουργικές ιδιότητες ” που κατέχει ο λαός της Ιαπωνίας. Το μουσείο περιλαμβάνει 5.000 στένσιλ από την εποχή Edo έως και Showa.

Μπορείτε να περιηγηθείτε ελεύθερα, εδώ.

Κεντρική φωτογραφία θέματος: DMO – TOKYO/ Marunoucbi