Το Ίδρυμα Θεοχαράκη παρουσιάζει την έκθεση Οι Εποχές των μοντέρνων, Από τον Μονέ έως τον Υβ Κλάιν, συγκεντρώνοντας 51 κορυφαίους Ευρωπαίους καλλιτέχνες από τρία διαφορετικά καλλιτεχνικά κινήματα.

Τρία βασικά κινήματα και οι καλλιτέχνες αυτών ξεδιπλώνονται μέσα από τα έργα τους, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια των Dr Lorand Heguyi και Δρ Σάνια Πάπα.

Τα κινήματα της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης, που παρουσιάζονται ξεκινούν από τις πρωτοπορίες των δεκαετιών 1920-1930, (Ντανταισμός, Σουρεαλισμός, Κυβισμός), την Άμορφη τέχνη (Art Informel) και τη Λυρική αφαίρεση (Abstraction Lyrique) των δεκαετιών 1940-1950, μέχρι και τους ριζοσπαστικούς ρεαλισμούς της δεκαετίας του 1960 με βασικά κινήματα τον Nouveau Realisme και την Figuration Narrative.

Οι καλλιτέχνες, εντασσόμενοι σε διαφορετικά κινήματα έχουν ένα τουλάχιστον σημείο σύγκλισης: υπερβαίνοντας τα δεδομένα αισθητικά στερεότυπα και τα επιβεβλημένα μορφολογικά χαρακτηριστικά του έργου τέχνης τάσσονται υπέρ της αρχής της νεωτερικότητας.

Από τον Claude Monet, τον Pablo Picasso, τον Victor Brauner, τον Max Ernst, και τον Lucio Fontana, από τον Julio Gonzalez, τον Josef Albers, τον Jean Arp τον Alexander Calder, τον Fernard Leger, τον Francis Picabia, τον Jean Dubuffet, τον André Masson, τον Juan Miro, έως τον Yves Klein, τον Arman, τον Marcial Raysse και τον Erro, οι καλλιτέχνες της έκθεσης «παραβιάζουν» τους παραδοσιακούς κανόνες υπέρ της αυτοδυναμίας του ζωγραφικού γεγονότος, και την εξερεύνηση νέων υφολογικών στοιχείων.