Η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά παρουσιάζει το προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και ερευνητικό έργο της για την πόλη του Πειραιά στην έκθεση «Πειραιάς και Ουτοπία», την Κυριακή 24 Μαΐου 2015.

Ή έκθεση περιλαμβάνει εργασίες που αφορούν τους πέντε δήμους του ευρύτερου Πειραιά. Πρόκειται για εβδομήντα θέματα αρχιτεκτονικής και πολεοδομίας, με υλικό των προπτυχιακών διαλέξεων και διπλωματικών εργασιών, επιλεγμένων μαθημάτων και σπουδαστικών πρωτοβουλιών, των μεταπτυχιακών διπλωματικών εργασιών των Διατμηματικών Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών “Αρχιτεκτονική-Σχεδιασμός του χώρου” και “Προστασία μνημείων” όπως και των ερευνητικών προγραμμάτων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΕΚΘΕΣΗΣ

–          Άνοιγμα της εκδήλωσης από την Διευθύντρια Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, Ιστορικό Λίτσα Μπαφούνη.

–          Χαιρετισμός Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

–          Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη.

–          Σύντομη εισαγωγή στο έργο της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχ ΕΜΠ από την Κοσμήτορα της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχ. ΕΜΠ, καθηγήτρια Ελένη Μαΐστρου.

–          Παρουσίαση της έκθεσης από τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής, καθηγητές της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχ. ΕΜΠ Τάση Παπαϊωάννου, Νίκο Μπελαβίλα, Κωνσταντίνο Μωραΐτη και Ελένη Αλεξάνδρου.

–          Ξενάγηση στην έκθεση από τους νέους ερευνητές/ριες και σπουδαστές/ριες.

–          Μουσικό κλείσιμο με πειραϊκά και σμυρνέϊκα ρεμπέτικα.