Το Πεδίο Δράσης Κόδρα, που θα διεξαχθεί  σε συνεργασία της 4ης Biennale Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, διοργανώνεται από το Δήμο Καλαμαριάς με τη συμμετοχή και τη συνεργασία νέων ανεξάρτητων επιμελητών, υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και χρηματοδοτείται από το πενταετές πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007 – 2013.

Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους μη μουσειακούς θεσμούς σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα, μία μοναδική διεθνή γιορτή Τέχνης, Πολυφωνίας και Δημιουργίας, με δράσεις και συμμετοχές που εκτείνονται σε κάθε πτυχή της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Πρόγραμμα

 

6-20 / 09 /2013

Κόδρα Fresh: Πλωτά Τείχη σε επιμέλεια του Βασίλη Ζωγράφου.

Η καθιερωμένη έκθεση αποφοίτων και τελειοφοίτων των σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας και του εξωτερικού συστήνει τους νέους καλλιτέχνες, προσκαλώντας τους σε διάλογο με αναγνωρισμένους καλλιτέχνες.

 

10/09-31/11 /2013

ΒΑΝΓΚΑΡΝΤ σε επιμέλεια της Άννας-Μαρίας Κάντα.

Η συγκεκριμένη έκθεση θα είναι το δρώμενο που θα σηματοδοτήσει τη συνεργασία του Πεδίου Δράσης Κόδρα με την 4η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

 

6-20 / 09 /2013

«ΑΙΔΩ/ΕΔΩ» σε επιμέλεια του Βασίλη Αμανατίδη.

Η έκθεση θα στεγαστεί στο κτίριο των Κοιτώνων και θα φιλοξενήσει έργα 16 καλλιτεχνών που θα χρησιμοποιούν όλα τα μέσα της σύγχρονης εικαστικής έκφρασης, με κυρίαρχο το video.

 

6-20 / 09 /2013

Aesthetics of the Small Act σε επιμέλεια της Adela Demetja.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί επίσης στο κτίριο των Κοιτώνων. Επικεντρώνεται στην προβολή έργων από καλλιτέχνες που είναι κοινωνικά και πολιτικά ευαίσθητοι απέναντι στις συνθήκες που βιώνουν.

 

6-20 / 09 /2013

Cyber Art Space σε επιμέλεια του Δημήτρη Μιχάλαρου και του Μπάμπη Βενετόπουλου.

H διαδικτυακή έκθεση Cyber Art Space επιχειρεί μια πειραματική προσέγγιση του κυβερνοχώρου ως πραγματική διάσταση διερευνώντας τα λεπτά τείχη/ όρια μεταξύ πραγματικού και εικονικού-δυνητικού.

 

6-20 / 09 /2013

Heroes TV σε επιμέλεια της Αγάθης Δαρλάση.

H έκθεση «Heroes TV» παρουσιάζει μία σειρά δέκα ντοκιμαντέρ 26 Νορβηγών φοιτητών, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Αθήνα αναζητώντας τους ήρωες της καθημερινότητας στην Ελλάδα της κρίσης.

 

6-20 / 09 /2013

Διεθνές Συνέδριο «Τέχνη-Αισθητική-Πολιτική: Τείχη»

Σημαντικό κομμάτι του κεντρικού προγράμματος αποτελεί το διεθνές συνέδριο «Τέχνη-Αισθητική-Πολιτική: Τείχη» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», με τη συμμετοχή θεωρητικών διεθνούς κύρους και αναγνώρισης και με κεντρικές συντονίστριες του συνεδρίου την Δρ. Ελένη Φιλιππάκη και την Fatos Ustek

 

6-20 / 09 /2013

This Wall Will Fall σε επιμέλεια των: Ιωάννα Σουρούδη, Κατερίνα Σύρογλου και Μάρως Ψύρρα.

Η έκθεση «This Wall Will Fall» συνιστά μια εξίσου σημαντική συνεργασία με έναν ακόμα κορυφαίο θεσμό της πόλης, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. «Πέντε νέοι καλλιτέχνες «προσπερνούν» τα τείχη του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Κόδρα 2013 με έργα που σήμερα ανήκουν στη μόνιμη συλλογή του»

 

6-20 / 09 /2013

CUT Project/ DE-FENCES σε επιμέλεια της Μαρίλλης Μαστραντώνη.

Το «CUT Project/DE-FENCES» είναι μία βίντεο-εγκατάσταση με παράλληλες performances και θα στεγαστεί στους Κοιτώνες του πρώην στρατοπέδου Κόδρα.

 

6-20 / 09 /2013

«Από το Τσαρσί στο Καραμπουρνάκι»

Δύο εκθέσεις με αρχειακά τεκμήρια του Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης, οι οποίες συνδέονται με παρεμβάσεις εικαστικών φοιτητών, θα φιλοξενηθούν στον Πολυχώρο Τέχνης Remezzo