Το PDSFF26 | THE URGE είναι η έβδομη έκδοση του Positively Different Short Film Festival και θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 22 Μαρτίου 2026 στον κινηματογράφο Cinobo Πατησίων, ενώ θα πραγματοποιηθούν 6 προβολές σε μέρη της Ελλάδας και 6 σε διάφορες πόλεις του εξωτερικού εντός του 2026. Ο επιμελημένος κατάλογος θα αποτελείται από περίπου 50 ταινίες μικρού μήκους (μυθοπλασίας & ντοκιμαντέρ) που προέρχονται από όλο τον κόσμο και θα διεκδικήσουν 4 βραβεία: Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Βραβείο Κοινού, Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Παραγωγής, και Βραβείο Επιμελητικής Ομάδας. Παράλληλες δράσεις όπως συναυλίες, masterclasses και συζητήσεις θα πλαισιώσουν το πρόγραμμα συνθέτοντας μια τετραήμερη γιορτή.

Εδώ και έξι χρόνια παρουσιάζουμε τις ανησυχίες και τις ελπίδες μας, δίνουμε φωνή στις φωνές εκείνων που δεν ακούγονται και τα όνειρα των καταπιεσμένων. Μπαίνοντας στον έβδομο χρόνο, παραμένουμε αφοσιωμένα στην συγκρότηση ενός χώρου όπου το προσωπικό είναι πολιτικό, και αντιστρόφως. Μαζί, ονειρευόμαστε έναν κόσμο για τον οποίο αξίζει να αγωνιζόμαστε.

Μας συνδέει ένα αίσθημα επείγουσας ανάγκης, ένα μείγμα θυμού, φόβου κι ελπίδας. Ένα μείγμα μοναδικό για κάθε άτομο και ταυτόχρονα κοινό για πολλά από εμάς. Επιθυμούμε να δυναμώσουμε τους δεσμούς που θα μας δώσουν το κουράγιο για να αντισταθούμε στο φασισμό που εξαπλώνεται και στην οικολογική κατάρρευση που είναι ήδη εδώ.

Η στιγμή είναι το τώρα· η ερώτηση είναι το πώς.

Στο PDSFF26 | THE URGE, πιστεύουμε στη δύναμη του κινηματογράφου και την αξιοποιούμε ως τη βάση των σχέσεων που χτίζουμε μεταξύ μας. Μέσα από προβολές, ανοιχτές και κλειστές συζητήσεις, masterclass, ανταλλαγή εμπειριών, δημιουργούμε χώρο για όλες τις στρατηγικές και όλα τα είδη δράσης και έκφρασης της ανάγκης για αλλαγή εδώ και τώρα.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει· ας βρούμε τους τρόπους μας μαζί!