Οι εκδόσεις Fagottobooks, η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και το πρόγραµµα Μουσικής του Hellenic American College (HAEC) σας προσκαλούν στην παρουσίαση του 1ου τόµου της σειράς εκδόσεων «Βιογραφίες Ελλήνων Συνθετών» µε τίτλο «Παύλος Καρρέρ» της Αύρας Ξεπαπαδάκου στις 17 Ιανουαρίου, 18:00 στο θέατρο της Ελληνοαµερικανικής Ένωσης,  Μασσαλίας 22, Αθήνα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο αυτό λειτουργεί διττά, καθώς υπηρετεί τόσο την κοινωνική ιστορία της έντεχνης ελληνικής µουσικής, όσο και το είδος της µυθιστορηµατικής βιογραφίας.Με αφορµή και γνώµονα το καλλιτεχνικό έργο του Παύλου Καρρέρ, του πρώτου ελληνικής καταγωγής συνθέτη όπερας, φωτίζονται άγνωστες πτυχές της ιστορικής και πολιτιστικής πραγµατικότητας του 19ου αιώνα και αναδύεται ένα συναρπαστικό µωσαϊκό σχέσεων, διαµεσολαβήσεων και επιδράσεων (Δύση και Ανατολή, παρόν και παρελθόν, νεωτερικότητα και παράδοση) που διαµόρφωσαν πολιτιστικά τη νεώτερη Ελλάδα.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Αύρα Ξεπαπαδάκου είναι λέκτωρ Θεατρολογίας στο Τµήµα Φιλολογίας του Πανεπιστηµίου Κρήτης. Ερευνητικό της πεδίο είναι η ιστορία του θεάτρου και της όπερας.

Η εκδήλωση πραγµατοποιείται σε συνεργασία µε το Hellenic American University (Manchester, NH, USA)