Το Γ\’ Εργαστήριο Γλυπτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, με υπεύθυνο καθηγητή τον Γιώργο Χουλιαρά, διοργανώνει έκθεση …

στην Πάτμο με έργα εμπνευσμένα από την Αποκάλυψη του Αγίου Ιωάννη.

Η έκθεση, στην οποία συμμετέχουν εννέα εικαστικοί καλλιτέχνες που φοιτούν στο εργαστήριο, έχει σαν αφορμή τη θεατρική απόδοση του Βιβλίου της Αποκάλυψης που θα πραγματοποιηθεί στο Σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη στην Πάτμο, από τις 26 έως τις 30 Ιουλίου.

Τα έργα εξερευνούν τη μετουσίωση του λόγου της Αποκάλυψης σε εικαστικό έργο σε μία προσπάθεια προσέγγισης και απόδοσης του ιερού κειμένου. Κάθε εικαστικός δούλεψε είτε πάνω σε συγκεκριμένα χωρία είτε αποδίδοντας τη συνολική αίσθηση και το περιεχόμενο του έργου με αποτέλεσμα ένα ετερόκλιτο σύνολο εκθεμάτων που περιλαμβάνει σχέδια, εγκαταστάσεις και γλυπτά.

Η έκθεση θα λάβει χώρα στο Κέντρο Ορθοδόξου Πολιτισμού και Πληροφόρησης το οποίο βρίσκεται στη Σκάλα, το λιμάνι της Πάτμου, από τις 22 έως τις 30 Ιουλίου.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ζωή Αρβανίτη, Tommy Ivanov, Χριστίνα Καψιανη, Μαρία Μεθυμάκη, Λέανδρος Ντόλας, Βάια Παπαζήκου, Δήμητρα Σιλιάλη, Ανδρέας Τσερπελης, Νατάσα Χελιώτη

Επιμέλεια Έκθεσης: Γιώργος Χουλιαράς