Από 10 – 13 Απριλίου (Μ. Δευτέρα έως Μ. Πέμπτη) & 18 – 21 Απριλίου  (Τρίτη έως Παρασκευή του Πάσχα), για 8 ώρες ημερησίως (8.30-16.30), παιδιά 5-10 ετών θα ζήσουν τη μοναδική εμπειρία ενός camp που συνδυάζει τη ψυχαγωγία & την εκπαίδευση με την Τέχνη σε όλες της τις μορφές!

Στο πλήρες πρόγραμμα του Πασχαλινού Camp του Μουσείου Παιδικής Τέχνης τα παιδιά θα  ζωγραφίσουν με αφορμή σημαντικούς καλλιτέχνες, θα εμπνευστούν  από τις εκθέσεις του Μουσείου, θα εκφραστούν σε  θεατρικά εργαστήρια και θα ταξιδέψουν  σε μαγικούς κόσμους παιδικών βιβλίων. Κι όχι μόνο! Παιχνίδια δεξιοτήτων, μουσικοκινητική, εξερευνήσεις & εξωτερικά εικαστικά εργαστήρια στην Πλάκα, παιχνίδια κίνησης στον ήσυχο πεζόδρομο του Μουσείου, αλλά και δημιουργικές επισκέψεις σε γειτονικά Μουσεία, συμπληρώνουν το πιο πλούσιο και προσεγμένο πρόγραμμα camp της πόλης! Στο τέλος της μέρας, τα παιδιά επιστρέφουν σπίτι γεμάτα νέες εμπειρίες και ενθουσιασμό!

Οι βασικοί στόχοι των δραστηριοτήτων είναι η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης, αλλά και του ομαδικού πνεύματος και φυσικά, η ενίσχυση της δημιουργικότητας, με τον μοναδικό τρόπο του Μουσείου Παιδικής Τέχνης, που εδώ και 23 χρόνια εμπνέει διαχρονικές και πανανθρώπινες αξίες στα παιδιά.

Οι δραστηριότητες του Πασχαλινού Camp του Μουσείου Παιδικής Τέχνης έχουν σχεδιαστεί από το Εκπαιδευτικό Τμήμα του Μουσείου, ενώ εμπλουτίζονται με τη δημιουργική συνεργασία των ευφάνταστων παιχνιδιών των Κάισσα Stores.

8 λόγοι για να το επιλέξετε:

  1. Επτά διαφορετικές ειδικότητες + εκπαιδευμένοι camp counselors
  2. Πλήρες και ισορροπημένο πρόγραμμα
  3. Ιδανικό μέγεθος τμήματος (έως 18 παιδιά)
  4. Δράσεις εντός & εκτός Μουσείου
  5. Ασφαλής & προσεγμένος χώρος
  6. Φροντίδα κάθε παιδιού ξεχωριστά
  7. Καθημερινό 8ωρο πρόγραμμα (8.30-16.30)
  8. Δυνατότητα συμμετοχής και σε μεμονωμένες μέρες

Χρήσιμες πληροφορίες

ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: έως και το Σάββατο, 1η Απριλίου, 15.00, με προκαταβολή 50€

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 190€ και για τις 2 εβδομάδες | 90€ για όποια από τις 2 εβδομάδες επιθυμείτε | 25€ ανά μέρα συμμετοχής

Α΄ΔΟΣΗ: 70€ | έως και τη Δευτέρα 10 Απριλίου

Β΄ΔΟΣΗ: 70€ | έως και την Τρίτη 18 Απριλίου

ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ALPHA BANK: 107/002101-062146

IBAN: GR  1001401070107002101062146 ή καταβολή στη γραμματεία του Μουσείου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: Σας προσφέρουμε προσωπική επικοινωνία με τη Γραμματεία του Μουσείου, για την καλύτερη δυνατή ενημέρωσή σας: Τ. 210 3312621, 210 3312750 | Τρίτη – Σάββατο 10.00 -14.00

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης είναι από τα ελάχιστα στον κόσμο που προβάλλει έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών. Ιδρύθηκε το 1994 και είναι κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό Σωματείο, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, μέλος του Δικτύου Μουσείων & Πολιτιστικών Φορέων Αθηνών και του International Committee of Museums.

Σκοπός του μουσείου είναι να προτείνει μια διαφορετική εκπαιδευτική διαδικασία, μέσω της Τέχνης, η οποία δημιουργεί ερεθίσματα, διευρύνει ορίζοντες και προσφέρει καλλιέργεια, συμβάλλοντας ενεργά στη διαμόρφωση χρήσιμων και ενεργών πολιτών.

Το Μουσείο επίσης στοχεύει να αναπτύξει την προσωπική έκφραση κάθε παιδιού, να προσφέρει κοινές δημιουργικές ώρες γονέα & παιδιού, να παρέχει τη δυνατότητα γνωριμίας και εξοικείωσης με την τέχνη & τους καλλιτέχνες από την παιδική ηλικία,  να συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας γενιάς νέων με ενδιαφέρον για την τέχνη και τον πολιτισμό και να αναδείξει τη μοναδικότητα της παιδικής Τέχνης, μέσω της Τέχνης.

Τα παιδιά στο μουσείο έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα, να δουν τις εκθέσεις του, να συμμετάσχουν σε εικαστικά εργαστήρια, να πειραματιστούν με ποικίλα υλικά και τεχνικές ζωγραφικής και να δημιουργήσουν ζωγραφικά έργα και κατασκευές, να συμμετάσχουν σε δημιουργικά camps. Για τα παιδιά της περιφέρειας, το μουσείο έχει δημιουργήσει Μουσειοσκευές, που αποτελούν ένα κινητό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και προσεγγίζουν, μέσα από οργανωμένες μαθησιακές διαδικασίες, διάφορα είδη Τέχνης, καθώς και ποικίλα γνωστικά αντικείμενα του Σχολικού Αναλυτικού Προγράμματος.

Κοινό του Μουσείου είναι παιδιά 2,5-14 ετών, εκπαιδευτικοί, γονείς, καλλιτέχνες & επιστήμονες.

Κάθε χρόνο τα προγράμματα του μουσείου παρακολουθούν τουλάχιστον 7.000 μαθητές, 450 εκπαιδευτικοί, 1.500 γονείς, ενώ στα εργαστήριά του συμμετέχουν περίπου 1.500 παιδιά 2,5-14 ετών. Το σύνολο των επισκεπτών του μουσείου είναι 10.000 ετησίως. Οι συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν περισσότερα από 7.000 έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών, που εμπλουτίζονται κάθε χρόνο.