Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά Πασχαλινό Bazaar, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Απριλίου 2014, από τις 10.00 έως τις 18.00.

Στο Πασχαλινό Bazaar, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν πασχαλινές δημιουργίες σε πολύ ειδικές τιμές και θα έχουν μεγάλες εκπτώσεις σε αντικείμενα του art shop και πιο συγκεκριμένα: αφίσες εως 70%, βιβλία εως 50%, μεταξοτυπίες έως 50%, κοσμήματα έως 30%.

Παράλληλα θα υπάρχουν διαδραστικές εκδηλώσεις από σημαντικούς καλλιτέχνες, από τις 12.00 έως τις 16.00: Η Ελένη Δασκαλάκη θα δημιουργεί κοσμήματα και ο Ανδρέας Ψαράκος θα κατασκευάζει ανοιξιάτικες φιγούρες.

Με μεγάλη χαρά το Ιδρυμα Θεοχαράκη θα υποστηρίξει και θα προβάλλει την προσπάθεια της Very Special Arts Hellas. Η Very Special Arts Hellas αποδεικνύει εδώ και είκοσι χρόνια ότι η Τέχνη σπάει φραγμούς και ενώνει ανθρώπους. Η οργάνωση μαζί με άλλα πολλά επιτεύγματα, κατάφερε να προσφέρει την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα ποικίλα ταλέντα τους άνθρωποι όλων των ηλικιών και με κάθε τύπο αναπηρίας, κάποιοι από τους οποίους σήμερα συνεχίζουν την καλλιτεχνική τους δραστηριότητα είτε ερασιτεχνικά είτε καταξιωμένοι πλέον επαγγελματικά. Παράλληλα, άνοιξε έναν άλλο σημαντικό δρόμο ως προς την αναγνώριση των καλλιτεχνών με αναπηρία από το ευρύ κοινό, αλλά και από τους ομότιμους τους καλλιτέχνες.

Στο Πασχαλινό Bazaar θα φιλοξενηθεί έκθεση και πώληση έργων από νέους με αναπηρία.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν απευθείας και αποκλειστικά για τους σκοπούς της εταιρείας.

Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία την Κυριακή 6 Απριλίου να συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος:

1. Συνέβη σε μία βίδα για παιδιά 3 – 6 ετών: Ένα γνωστό σε όλους, συνηθισμένο αντικείμενο πρωταγωνιστεί σε αυτήν την ιστορία. Πρόκειται για μια Βίδα που αναζητά την αποστολή της. Όπως όλοι οι ήρωες των λαϊκών παραμυθιών, απομακρύνεται από την πατρίδα της, το οικείο της περιβάλλον και αγωνίζεται να αποδείξει τις δυνατότητές της. Στην προσπάθειά της αυτή ζει πρωτόγνωρες εμπειρίες, χαρές και απογοητεύσεις.

Σενάριο, σκηνοθεσία και αφήγηση: Χριστίνα Παλαιολόγου
Animation: Γρηγόρης Περίκο
Μουσική – Τραγούδι: Κατερίνα Μακρή
Ώρα: 11:00-12:00

Κόστος συμμετοχής: 10 €

2. Κατασκευάζω και μαθαίνω για τις γιορτές και τις εποχές για παιδιά 8 – 12 ετών, Πασχαλινές κατασκευές: Τρίωρα εργαστήρια για τη δημιουργία χειροποίητων εικαστικών κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά. Μία πρωτότυπη προσέγγιση των εποχών, των εορτών και των παραδόσεών μας με την εικαστικό Έφη Μπαρτσώτα, μέσα από τη δημιουργία κατασκευών με ασυνήθιστα υλικά.
Ώρα: 10:00-13:00

Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 25 €
 

Σε όλη τη διάρκεια του Bazaar, μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν Σαρακοστιανές γεύσεις στο café Merlin.