Τιτιβίσματα πουλιών που γιορτάζουν την αναγέννηση της φύσης. Το αναπάντεχο ξέσπασμα της καταιγίδας. Η καλοκαιρινή ραστώνη που διακόπτεται από το χαλάζι. Βήματα κυνηγών πίσω από το θήραμά τους και φωνές αγροτών που απολαμβάνουν τον πλούσιο τρύγο του φθινοπώρου. Η φωτιά που λιώνει τον πάγο ζεσταίνοντας τον χειμώνα. Εικόνες ζωής που γίνονται ήχοι και ήχοι που γίνονται εικόνες ζωής.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπογραμμίζει το αισιόδοξο μήνυμα της Ανάστασης, της ύπαρξης που τελικά πάντα νικά, παρουσιάζοντας τις Τέσσερις Εποχές του Αντόνιο Βιβάλντι. Μία από τις πιο δημοφιλείς δημιουργίες της λόγιας ευρωπαϊκής μουσικής, που συγκινεί με τη δύναμη και τη ζωντάνια του κειμένου. Ένα έργο πρωτοποριακό για την εποχή του ύστερου μπαρόκ, στο οποίο πρωταγωνιστούν το βιολί και τα έγχορδα. Σολίστ οι κορυφαίοι βιολονίστες Γιώργος Μάνδυλας και Νίκος Μάνδυλας. Στο πόντιουμ ο Παντελής Κογιάμης

Το σχόλιο του Γιώργου Μάνδυλα:

Οι Τέσσερις Εποχές του Βιβάλντι είναι ένα έργο δεξιοτεχνικά απαιτητικό. Επιπλέον πρόκληση αποτελεί το ότι δεν είναι πάντα εύκολη η περιγραφή μιας εικόνας ή στοιχείου της φύσης με ένα μουσικό όργανο, ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, όπου η έμπνευση του Βιβάλντι είναι ομολογουμένως πολύ ευφυής. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που θα έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ με τους αγαπητούς μου συναδέλφους και από τη θέση του σολίστ.

Το σχόλιο του Νίκου Μάνδυλα:

Οι Τέσσερις Εποχές του Βιβάλντι είναι ένα έργο πού έχει ερμηνευθεί και ηχογραφηθεί από πάρα πολλούς βιολιστές & ορχήστρες, το οποίο προσφέρει μεγάλη ελευθερία επιλογής έκφρασης στον σολίστα. Η πρόκληση, λοιπόν, για κάθε βιολιστή είναι να παρουσιάσει μία δική του ξεχωριστή ερμηνεία, προσπαθώντας να ζωντανέψει τη μεσογειακή φύση για κάθε διαφορετική εποχή του χρόνου.
Είναι για μένα χαρά, τιμή και προνόμιο να συμπράξω με τους αγαπητούς συναδέλφους από τη θέση του σολίστ και είμαι βέβαιος ότι αυτή η συνεργασία θα είναι μία πλούσια καλλιτεχνική εμπειρία.

Το σχόλιο του μαέστρου:

Το να επανέρχεται κανείς ως προσκεκλημένος μαέστρος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών είναι πάντοτε μεγάλη χαρά, ταυτόχρονα όμως και πρόκληση. Δεν χωρεί πάντως αμφιβολία ότι μαζί με τις συναδέλφους και τους συναδέλφους μουσικούς της ΚΟΑ θα έχουμε ένα αποτέλεσμα αντάξιο του σπουδαίου έργου που ερμηνεύουμε.

Το πρόγραμμα με μια ματιά

ΑΝΤΟΝΙΟ ΒΙΒΑΛΝΤΙ (1678–1741)
Οι Τέσσερις Εποχές, έργο 8
ΣΟΛΙΣΤ
Γιώργος Μάνδυλας, βιολί
Νίκος Μάνδυλας, βιολί
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Παντελής Κογιάμης