Η Μικτή Χορωδία του Δήμου Κηφισιάς,  γιορτάζει τον ερχομό του Πάσχα και παρουσιάζει την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015, στις 8:00 μμ, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κεφαλάρι, γνωστά κομμάτια από το κλασσικό και σύγχρονο ρεπερτόριο.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει φέτος το Ν.Π.Δ.Δ «Δημήτριος Βικέλας» για το Πάσχα, η Χορωδία του Δήμου θα ερμηνεύσει τα παρακάτω κλασικά μουσικά αριστουργήματα:

•«Requiem» – Wolfgang Amadeus Mozart: Το «Ρέκβιεμ» αποτελεί για πολλούς, το επιστέγασμα της μουσικής δημιουργίας του Mozart (1756-1791), την τελευταία αλλά και υψηλότερη πνευματική του κατάκτηση», αφού εκεί, μουσική και λόγος, ενοποιούνται σε μια διάσταση υπερβατική.

•Pie Jesu – John Brunning: ένα ατμοσφαιρικό κομμάτι ενός σύγχρονου σύνθετη που έχει διασκευαστεί από γνωστά φωνητικά σύνολα και καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο

•I want Jesus to walk with me: Παραδοσιακό spiritual. Τα spirituals είναι ένα είδος λαϊκού, Αφρο-αμερικάνικου τραγουδιού με έντονο το θρησκευτικό στοιχείο.

•«Ave Maria» – Johann Sebastian Bach/Charles Gounod: Το «Ave Maria» μία ιδιαίτερα δημοφιλής μελωδία δημιουργήθηκε το 1853 από τον Johann Sebastian Bach και μελοποιήθηκε το 1859 από τον Charles Gounod, γνωστό Γάλλο συνθέτη.

•«Μήτηρ Θεού» – Χρήστος Λεοντής: Θρησκευτικός ύμνος. Ο Χρήστος Λεοντής είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες μουσικοσυνθέτες. Δημιουργός μιας πλούσιας δισκογραφίας, έχει επίσης γράψει μουσική για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και κυρίως για το θέατρο.

Τη χορωδία θα συνοδεύσει ορχήστρα εγχόρδων:

Γιώργος Πανουσάκης –  ομποε

Μαργαρίτα Σταθάκη – Βιολι I

Αυγουστίνος Μουστάκας – Βιολι II

Κωνσταντίνος Γούζιος – Βιολα

Βαρβάρα Τσότρα  – Τσελο

Αλίκη Σιφναίου – Τσελο

Λίλα Καρπαθάκη –  Πιανο

Λίγα λόγια για τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Κηφισιάς

Η Μικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Κηφισιάς συγκροτήθηκε τον Οκτώβριο του 1992 υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αρβανίτη.

Η Χορωδία έχει δώσει συναυλίες κι έχει συμμετάσχει σε διεθνή διαγωνιστικά και μη χορωδιακά φεστιβάλ, στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Αυστρία, Γερμανία, Βουλγαρία, Ιταλία. Έχει συνεργαστεί με τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, παρουσιάζοντας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών «Τα Νικητήρια» του Μανόλη Καλομοίρη, στην Εθνική Λυρική Σκηνή τον «Οιδίποδα Τύραννο» του Ιγκόρ Στραβίνσκικαι την Συμφωνία αρ.13 του Σοστακόβιτς – «Μπαμπιγιάρ».

Τον Ιούνιο του 2004 συμμετείχε σε συναυλία αφιερωμένη στην ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού, τον Γιώργο Νταλάρα και τη Σοπράνο Τζένη Δρυβάλα, με έργα του Κύπριου συνθέτη Μιχάλη Χριστοδουλίδη. Επίσης, Εχει παρουσιάσει τα έργα: «Καντάτα Ελευθερίας» και «Καταχνιά» του συνθέτη Χρήστου Λεοντή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τη «Μεγάλη Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής» του Δήμου Αθηναίων, στα Χανιά και στη Λάρνακα της Κύπρου με την «Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής» των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ, όπως και το έργο «Καπνισμένο Τσουκάλι» στο Θέατρο Λυκαβηττού.

Τον Σεπτέμβριο του 2004 συμμετείχε στην τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών αγώνων και τον Οκτώβριο του 2005 απέσπασε το 2ο βραβείο στο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Χορωδιών της Ναυπάκτου.

Τον Ιούλιο του 2006 εμφανίστηκε στο θέατρο της Αρχαίας Ολυμπίας με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη Διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού, παρουσιάζοντας τα έργα «Ωδές» και «Προσανατολισμοί» του συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου. Τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου συμμετείχε σε συναυλία του Χρήστου Λεοντή στο Ηρώδειο με τη συμμετοχή του Δημήτρη Μητροπάνου, του Μανώλη Μητσιά και του Γιάννη Κούτρα. Από τον Ιανουάριο 2004 τη χορωδία διευθύνει ο Θανάσης Αρβανίτης.