Δύο μοναδικές εκδηλώσεις φιλοξενεί το Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια την εβδομάδα πριν από το Πάσχα.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Παρασκευή 3 Απριλίου, το Όπερα Στούντιο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει την καθιερωμένη συναυλία θρησκευτικής μουσικής, απόλυτα εναρμονισμένη με το κατανυκτικό κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας. Οι πρωτοετείς σπουδαστές του Όπερα Στούντιο, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Αντωνίας Καλογήρου, θα παρουσιάσουν συνθέσεις των Μπαχ, Mότσαρτ, Περγκολέζι, Μερκαντάντε, Φρανκ, Φωρέ και Χαίντελ.

Ερμηνεύουν οι σπουδαστές του Όπερα Στούντιο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής: Iωάννα Καραμολέγκου, Στέλλα Καββαδία, Μαριαλένα Βαρελά, Δήμος Βλάχος, Νίκος Μασουράκης. Στο πιάνο, η Σοφία Ταμβακοπούλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας που θα διανέμονται από τα ταμεία του Θεάτρου Ολύμπια μία ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Την Κυριακή 5 Απριλίου, ακολουθεί η εκδήλωση με τον ευρηματικό τίτλο Πείραμα 278, καθώς 278 είναι το σύνολο των χορδών της ανθρώπινης φωνής, της άρπας και του πιάνου. Μια ανατρεπτική παράσταση που σπάει τους κανόνες και στην οποία μία λυρική φωνή που πειραματίζεται, μια άρπα στην πρίζα με distortion (παραμόρφωση) και ένα πιάνο που χρησιμοποιεί τις χορδές του όσο και τα πλήκτρα του, συνθέτουν ένα σπάνιας ομορφιάς ηχοτοπίο. Μία ιδιαίτερη ηχητική προσέγγιση διαφορετικών ηχητικών οργάνων στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν ένα κοινό ηχοτοπίο πάνω σε συνθέσεις από τον Μότσαρτ και τον Ντεμπυσσύ μέχρι την Μπγιορκ και τον Στοκχάουζεν.

Συμμετέχουν: Μαρία Κόκκα (υψίφωνος), Μαρία-Χριστίνα Xάρπερ (άρπα), Θάλεια- Μαρί Παπαδοπούλου (πιάνο).

Γενική είσοδος: €5

Φωτό: Βασίλης Μακρής