Το passport project, φιλοξενεί τις Κυριακές του Απριλίου δεξιοτέχνες μουσικούς guest που συμμετέχουν διαδραστικά στην παράσταση με τραγούδια της επιλογής τους.

Τις Κυριακές του Απριλίου το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κυριακή 6/4
Παύλος Κερασίδης/μουσικοτεχνολόγος- synthesizers, φυσαρμόνικα

Κυριακή 13/4
Soli Barki-κρουστά

Μετά την επιτυχημένη πορεία της στην Αθήνα και σε διάφορες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, η μουσικοθεατρική παράσταση «Passport project» συνεχίζεται ανανεωμένη και για δεύτερη χρονιά, στον νέο Χώρο Έκφρασης και Πειραματισμού Zp87. Ένα ιδιαίτερο θέαμα που ισορροπεί ανάμεσα στο θέατρο, την αφήγηση και τη μουσική και πραγματεύεται τη σχέση μας με το ξένο, το «άλλο», το διαφορετικό.

Ο μετανάστης και το αναγκαστικά βίαιο ταξίδι του, γίνονται η αφορμή για να παρακολουθήσουμε μέσα από το λόγο, τη σκηνική δράση, τη μουσική και 20 διασκευασμένα τραγούδια -σύγχρονα, δημοτικά, παραδοσιακά και ethnic- τη διαδρομή και τα πάθη του ήρωα μέσα στον χώρο και τον χρόνο, αναζητώντας τα όρια της ανθρώπινης ελευθερίας.

Ένα ηλεκτρικό μπάσο και μια φωνή αφηγούνται ζωές οικουμενικές. Μιλούν για το ταξίδι του ενός – αλλά και όλων μας. Από τον Κούρδο και τον Αφρικανό, μέχρι τον Μικρασιάτη του ’22 και τον Έλληνα που ξενιτεύεται πάλι σήμερα. Γιατί όλοι ξένοι είμαστε και μέσα κι έξω απ΄ τις πατρίδες.

Τραγούδι, κείμενα, ερμηνεία: Γιάννης Κωσταρής
Ηλεκτρ.μπάσο, αναλογικά εφέ, loops, piano: Απόστολος Καλτσάς
Σκηνοθεσία: Βαλεντίνη Σιόβα
Φιλική συμμετοχή (ηχογράφηση): Νίκος Παραουλάκης
Video: shoot the band
Φωτογραφίες: Δημητρης Μπουρας (http://dimitriosbouras.com/passport-project-by-zp87)
Παραγωγή: Zp87

Λίγα λόγια για τους guest:

Παύλος Κερασίδης/μουσικοτεχνολόγος- synthesizers, φυσαρμόνικα

Αναζητώντας τις γέφυρες μεταξύ ακουστικών και ηλεκτρονικών ήχων, ο μουσικοτεχνολόγος Παύλος Κερασίδης, χρησιμοποιεί ένα προσωπικό “set up”, που του επιτρέπει να κινείται διακριτικά ανάμεσα στα μουσικά ήδη. Ψυχεδελικοί ήχοι από απόκοσμους συνθετητές συνδυάζονται με τα γήινα ηχοχρώματα της φυσαρμόνικας και του πιάνου, μέσα στα πλαίσια της κλασικής και της jazz αρμονίας.

Soli Barki-κρουστά

Η μουσική του είναι γέφυρα από την παράδοση στην τζαζ, από τα Βαλκάνια στην Αφρική.  Ο Soli Barki διακρίνεται για την τελετουργία που δημιουργεί με ιδιαίτερα όργανα απ’ όλο τον κόσμο, όπως μπεριμπάο, ντιτζεριντού, σφυρίχτρες αλλά και ιδιόφωνα σαν τη στάμνα, τα κουδούνια, τα σείστρα, τα κρόταλα. Ήχοι ορμητικοί, δραματικοί, αποφασιστικοί, μεγαλόπρεποι παράγονται από τα κρουστά με μεμβράνες, το νταούλι, το τουμπερλέκι, το μπεντίρ, το bongos.Έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς δημιουργούς και ερμηνευτές όπως ο Νότης Μαυρουδής,η Νένα Βενετσάνου,ο Ross Daly και πολλοί άλλοι.