Μέσα στις συνθήκες εγκλεισμού και κοινωνικής αποξένωσης, 16 εικαστικοί και θεωρητικοί ερευνούν, με αφετηρία την έννοια «πάρτυ». Σχεδιάζουν και προετοιμάζουν ένα καλλιτεχνικό γεγονός, που θα πραγματοποιηθεί στον Συνοικισμό Χαλανδρίου. Είναι μία πρωτοβουλία μιας καλλιτεχνικής συμμετοχικής διαδικασίας αντίθετης κατεύθυνσης, που αναζητά την αμφίβολη, αλλά τόσο προσδοκώμενη επιστροφή στο κοινωνείν.

Για την υλοποίηση της έκθεσης “party project” ακολουθήθηκε ένας κύκλος εβδομαδιαίων συναντήσεων (Δεκέμβριος 2020-Μάιος 2021) με ανταλλαγές προτάσεων και ολοκληρώθηκε με μια ερευνητική απόπειρα, στο πλαίσιο της Εστιασμένης Ομάδας. Η συζήτηση καταγράφηκε και το πρώτο στάδιο ανάλυσής της παρουσιάζεται στο έντυπο της έκθεσης.

Σκοπός είναι, η συμμετοχική διαδικασία με τους επισκέπτες, να αποτελέσει το έναυσμα για μια καλλιτεχνική, κοινωνιολογική διαλεκτική αναζήτησης και οργάνωσης του δημόσιου χώρου.

Πρόταση-οργάνωση-επιμέλεια:
Παναγιώτης Δαραμάρας, Διονύσης Ματαράγκας, Φοίβος Σοφικίτης

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες:

Σπύρος Αγγελόπουλος, Έλενα Ακύλα, Μάντυ Αλμπάνη, Παναγιώτης Δαραμάρας, Γιώργος Θεοδώρου, Ευθαλία Θλιβερού, Κωστούλα Μάκη, Διονύσης Ματαράγκας, Κώστας Ντάφλος, Ήρα Παπαδοπούλου, Λία Πέτρου, Νίκος Ποδιάς, Εύη Ρουμάνη, Φοίβος Σοφικίτης, Άννα Τσουλούφη-Λάγου, Sinodi Papu

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του δήμου Χαλανδρίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς
Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας σε όλους του χώρους της έκθεσης.