Τον Απρίλιο του 2014, σε μια περίοδο με ελάχιστους ανεξάρτητους χώρους να κάνουν τα πρώτα τους δειλά βήματα, η εικαστικός Blanka Amezkua ξεκινά την Fo Kia Nou 24/7.

Είναι ένας δραστήριος και ανοιχτός καλλιτεχνικός πυρήνας στο κέντρο της Αθήνας, στεγασμένος στο διαμέρισμα μιας παλιάς πολυκατοικίας στο Παγκράτι.

Σταδιακά γίνεται το φιλόξενο σπίτι για πολλούς δημιουργούς, όπως είναι η Mary Cox και ο Παναγιώτης Βούλγαρης, όπου αρχικά παρουσίασαν τα έργα τους στην έκθεση ‘Distant Nature’ που πραγματοποιήθηκε την άνοιξη του 2016 και λίγους μήνες αργότερα, το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς, αναλαμβάνουν την διεύθυνση της FokiaNou .

Η ομαδική έκθεση ‘The Same Party παρουσιάζει κυρίως νέα έργα, εικαστικών που έχουν εκθέσει ξανά στη FokiaNou, πραγματοποιώντας μια αναδρομή σε αυτά τα τέσσερα χρόνια έκφρασης και δημιουργίας ενός χώρου που φιλοξενεί εκθέσεις, εργαστήρια, διαλέξεις, προβολές και συζητήσεις, ενθαρρύνoντας τη συνεργασία Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και συνεισφέρoντας στην εγχώρια καλλιτεχνική κοινότητα.

Συμμετέχοντες

Blanka Amezkua, Ήρα Βλαχάκη, John Bicknell, Παναγιώτης Βούλγαρης, Χρυσόστομος Γαλαθρής , Ρωξάνη Γιάννου, Αγγελική Δουβέρη, Ειρήνη Δούκα, Sarah Ettlinger, Extra – Conjugale, Κυβέλη Ζαχαρίου, Mary Cox, Λούλα Λεβέντη, Sarajane Kidd Leone, Ιωάννα Τερλίδου, Μάριος Τριχάς, Aπόστολος Φανακίδης. Επιμέλεια: Mary Cox, Παναγιώτης Βούλγαρης.