Με αφετηρία το βιβλίο του Χρήστου Χρυσόπουλου «Ο Βομβιστής του Παρθενώνα» και το ανέκδοτο κείμενο «Αποικία» του Γιώργου Λαγουρού η

Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων αναρωτιέται: Μπορεί ο νους να απελευθερωθεί από το παρελθόν; 8 αριθμοί που γίνονται χαρακτήρες, χαρακτήρες που κάνουν μια διαδρομή κίνησης, μουσικής και λόγου, αναζητώντας, αποφεύγοντας ή αδιαφορώντας για την αλλαγή. Καθένας κουβαλώντας τον προσωπικό του Παρθενώνα -στην τσάντα, στην τσέπη, στην πλάτη, στην απόφαση για το επόμενο βήμα.

Συνεχίζοντας στο ύφος των προηγούμενών της παραστάσεων, η Ορχήστρα συνθέτει έναν χάρτη από αγαπημένα κείμενα, προσωπικές εμπειρίες, συλλογικές αναμνήσεις και μικρές πληροφορίες άνευ σημασίας. Στη σκιά του Παρθενώνα και υπό τον ήχο των ζωντανών κρουστών από το Νίκο Παπαβρανούση.

Η παράσταση «ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ» της Ορχήστρας των Μικρών Πραγμάτων, στεγάζεται στο νέο χώρο ΤΡΑΣΤ, στο δεύτερο όροφο του παλιού ραφτάδικου της Αγίου Μάρκου 29.

Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Θεοδωρίδης
Κίνηση-Χορογραφία: Ξένια Θεμελή
Σκηνικός χώρος: Τίνα Τζόκα
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Σχεδιασμός φώτων: Βαγγέλης Ντούμας
Βοηθός δραματουργίας: Ιζαμπέλα Κωνσταντινίδου

Ερμηνεύουν: Σπύρος Ανδρεόπουλος, Παναγιώτης Εξαρχέας, Ξένια Θεμελή, Μαρία Μπαγανά, Τατιάνα- Άννα Πίττα, Σταύρος Σβήγκος, Σαμψών Φύτρος
Drummer: Νίκος Παπαβρανούσης