Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο κ. Mike Ammann, Επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα, η κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unesco, και η κα Άννα Πατάκη, εκδότρια.

Με τον Metin Arditi θα συνομιλήσει ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Γιώργος Αρχιμανδρίτης.

Απόσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν ο Metin Arditi και η ηθοποιός Μαρία Σκουλά.

Με ταυτόχρονη διερμηνεία (ελληνικά – γαλλικά).

Λίγα λόγια για τον Metin Arditi

Ο Metin Arditi γεννήθηκε στην Άγκυρα το 1945, είναι Ελβετός γαλλόφωνος συγγραφέας και επίσης μαθηματικός, μουσικός και εικαστικός. Τα δεκατέσσερά του μυθιστορήματα, όπως και τα δοκίμια του, μιλάνε για την εξορία και διαφορετικότητα, για εκείνους που προέρχονται από μακριά και που δεν ανήκουν πουθενά παρά μόνο σκέψη τους. Οι χαρακτήρες του Metin Arditi περνούν τους αιώνες και τα σύνορα και συγκεντρώνουν τις αλληλένδετες ιστορίες της Μεσογείου μας. Τον Δεκέμβριο του 2012, ο Metin Arditi ανακηρύχθηκε σε Πρέσβη Καλής Θελήσεως της UNESCO. Τον Ιούνιο του 2014, η UNESCO τον όρισε Ειδικό Απεσταλμένο.

Ζει στη Γενεύη. Μηχανικός ατομικής μηχανικής, δίδαξε στην Ομοσπονδιακή Πολυτεχνική Σχολή της Λωζάνης. Το 2009 δημιούργησε το ίδρυμα “Instruments of Peace – Geneva” το οποίο προωθεί τη μουσική εκπαίδευση των παιδιών του Ισραήλ και των Παλαιστινίων. Έχει γράψει τα Dernière lettre à Théo (2005), La Pension Marguerite (2006), L’Imprévisible (2006), La Fille des Louganis (2007), Loin des Bras (2009). Στα ελληνικά έχουν μεταφραστεί τα βιβλία του : Βικτόρια Χολ (2006), Παυλίνα (2008), Το Τουρκάκι (2012), Ο μαέστρος (2014) και Η αδελφότητα των ιπτάμενων μοναχών (2015). Για το έργο του έχει λάβει πολλά λογοτεχνικά βραβεία, όπως το βραβείο Jean Giono και το Prix Méditerranéé.