Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Πέτρος Κουμπλής και ο διευθυντής του εκδοτικού τμήματος Χάρης Νικολακάκης. Την παρουσίαση θα πλαισιώνει έκθεση φωτογραφίας και σόλο χορευτική performance.

Το πρώτο βιβλίο της Φραντζέσκας Μάνγγελ είναι ένα μυθιστόρημα μυστηρίου, μια σαγηνευτική ιστορία για την αγάπη, τη φιλία και το άγνωστο που κρύβει ο καθένας μας μέσα του.

Έκθεση φωτογραφίας:

11 Φωτογράφοι και μία χορογράφος συναντούν τη Νύχτα του Σάουιν

12 ταλαντούχοι καλλιτέχνες εμπνέονται από τη «Νύχτα του Σάουιν» και ντύνουν τα δωμάτια του T.A.F. / The Art Foundation με τις μοναδικές δημιουργίες τους.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με την παρουσίαση του βιβλίου της Φραντζέσκας Μάνγγελ στις 31 Μαΐου. Η έκθεση φωτογραφίας θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Ιουνίου.

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Αρβανίτης Κώστας, Γκούμα Αρετή, Γλούφτσης Δημήτρης, Ευσταθίου Βάλια, Ζαχαριάδης Αλέξανδρος, Ζαχαριάδης Βασίλης, Ιακωβίδου Αλέκα, Κακλέας Γιάννης, Κουτσούκος Μιχάλης, Σταυρόπουλος Ευάγγελος και Φοράδη Ροζίτα.

Χορεύει η Σολδάτου Ελένη.


Για το βιβλίο:

Η Νύχτα του Σάουιν, είναι η ιερή γιορτή των Κελτών που σηματοδοτεί το πέρασμα στην πιο σκοτεινή περίοδο του έτους. Την 31η Οκτώβρη, τη νύχτα των αγαπημένων νεκρών, ο πνευματικός κόσμος εισχωρεί στο θνητό και η φυσική ροή του σύμπαντος επιστρέφει στην αρχέγονη κατάστασή της, όταν επικρατούσε ακόμα το χάος.

Το ντεμπούτο της Φραντζέσκας Μάνγγελ είναι ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα μυστηρίου, μία ασθματική βουτιά στο άγνωστο, μια σαγηνευτική ιστορία για την αγάπη, τη φιλία, τη μοίρα και το άγνωστο που κρύβει ο καθένας μας μέσα του.

Πόσο καλά γνωρίζουμε τους πιο δικούς μας ανθρώπους; Εκείνους που κουβαλήσαμε μαζί χρόνια, ελπίδες, όνειρα και ενδόμυχες σκέψεις; Η απάντηση θα βρεθεί στη Νύχτα του Σάουιν. Γιατί κάποιες νύχτες σε αιχμαλωτίζουν για πάντα…

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

«Νόμιζα ότι την ήξερα… Δεν ήξερα τίποτα. Ούτε Εκείνη, ούτε τη φυλακή της».

Από την Αθήνα μέχρι τη Βόρεια Αγγλία και τη Σκωτία, ο Κίμων, ένας ανερχόμενος σκηνοθέτης, αναζητά την καλύτερή του φίλη, μια τυχοδιώκτρια ζωγράφο που εξαφανίστηκε έπειτα από την πρώτη της ατομική έκθεση με τίτλο «Η Νύχτα του Σάουιν». Μέσα από ένα περιπετειώδες ταξίδι σε διαφορετικούς χρονοτόπους, ο Κίμων καλείται να λύσει τα σκοτεινά μυστήρια της ταυτότητας και του παρελθόντος της: Ποια ήταν στην πραγματικότητα η Στέφη; Γιατί έφυγε; Τι σχέση είχε η έκθεση με την εξαφάνισή της και τι σημαίνει η Νύχτα του Σάουιν;

Πρωτίστως η διαδρομή εκείνης κι έπειτα του Κίμωνα, καθώς βρίσκεται στα χνάρια της, είναι μια περιπλάνηση σ’  έναν χαοτικό λαβύρινθο, όπου ο έρωτας παίρνει τη μορφή κατάρας και η λογική της τρέλας. Με φόντο μια αρχαία κέλτικη γιορτή, τη Νύχτα των Νεκρών, ένα μυστηριώδη άγνωστο άντρα κι ένα κλεμμένο οικόσημο, οι δύο ήρωες παρασύρονται στην «άλλη πλευρά» και έρχονται αντιμέτωποι με την πιο άγρια αποκάλυψη…

Η Νύχτα του Σάουιν είναι ένα μυθιστόρημα μυστηρίου, μια σαγηνευτική ιστορία για την αγάπη, τη φιλία, τη μοίρα και το άγνωστο που κρύβει ο καθένας μας μέσα του.